Sport

Tina gjør comeback?

Tina Bjerke var i går tilbake på FBK-trening. Sjansene er store for at hun gjør comeback. Ytterligere åtte spillere er høyaktuelle. Dermed kan klubben gå for opprykk neste sesong.

Fredrikstad Ballklubb har nettopp avsluttet seriespillet i 1. divisjon. Tabellplasseringen på midten kan bli byttet ut med opprykkskamp neste sesong dersom klubben klarer å sikre seg flere av jentene som nå står på ønskelista.

I går gjennomførte klubben en trening hvor flere nye fjes var tilstede.

- Kjempeforsterkning

Tina Bjerke forlot FBK for tre år siden. I mellomtiden har hun spilt for Gjerpen og danske Randers. Inkludert et treningsopphold med landslaget. FBK-trener André Jauert er svært interessert i å få Bjerke hjem og med på laget.

- Hun vil være en kjempeforsterkning for oss. Som venstrehendt bakspiller er hun akkurat det vi er på jakt. En flott og spennende spiller som er meget god, sier han.

Og Tina selv har lyst.

- Jeg drar hjem fra Danmark. Videre spill der er uaktuelt. Klarer FBK å skaffe meg jobb som barne- og ungdomsarbeider har jeg lyst til å spille her, sier hun.

Benkesliting og ifølge henne selv løftebrudd fra Randers gjør at hun har lyst til å vende hjem. Da spiller det heller ingen rolle at FBK spiller i 1. divisjon.

- Det er flere som ikke har forstått at jeg synes 1. divisjon er aktuelt, og ikke kun sikter mot eliteserien. Men i Danmark har jeg mistet litt lyst på håndball. Den vil jeg ha tilbake. Dessuten er det morsomt at klubben nå har fått i gang en fin satsing her i Fredrikstad, sier hun.

Her er ønskelista

På treninga i går var også Marianne Storkås fra HK Rygge med. På tribunen satt Fredrikstad-jenta Tonje Larsen (nå Nordstrand) og Caroline Søgaard (tidligere Skjeberg, nå Nordstrand) i samtaler med daglig leder Gjøril Johnsson. Skjeberg-spillerne Linda Guttormsen og Marianne Jensen var opptatt med skoleoppgave og var forhindret fra å komme. I tillegg er Hanne Grete Pettersen (studier i Trondheim), Kristine Westerby (Våg) og Åshild Karlsen (Rungsted) alle ønsket hjem og til FBK.

- Det er foreløpig disse spillerne vi ønsker oss. Klarer vi å få fire-fem av disse ser det veldig lovende ut med tanke på neste sesong. Da vil vi være med og kjempe helt i toppen og gå for opprykk til eliteserien, sier trener Jauert.

Han har også fått med seg HK Rygges assistenttrener Roger Johannessen som sin makker kommende sesong.

Jauert vet nøyaktig hvilke spillertyper han er på jakt etter.

- Vi trenger venstrehendte bakspillere. Det vil gi spillet vårt en ny dimensjon. I tillegg trenger vi en strekspiller og i hvert fall én målvakt til. Felles for alle disse spillerne vi ønsker oss er at de er unge. Flere har allerede fått smaken på elitehåndball og opplevd mye, men de ønsker å bli enda bedre. Da er det naturlig at vi i FBK legger til rette for at de spillerne i Østfold som vil bli gode kommer til oss, sier Jauert.

Mer fra Dagsavisen