Niklas Juntti inn i Stjernens trenerteam

Stjernen Hockey kunne fredag melde at den tidligere back-kjempen Niklas Juntti (45) er klar som assistenttrener.

– Niklas har vært i klubben i mange år, og vi er glade for å ha ham med i trenerteamet, sier sportssjef Darren Treloar til Stjernens nettsider.

Niklas Juntti er født i Kalix i Nord-Sverige i 1975 og kom til Stjernen som 27-åring i 2002, etter seks sesonger i Kalix HF i svensk 1. og 2. divisjon pluss to sesonger for Team Kiruna i Allsvenskan. Han markerte seg raskt som en solid tilvekst på nesten 100 kilo og med et halvt tonn erfaring. Han fikk ni sesonger i Stjernen før han spilte sin siste sesong som aktiv i Kråkene i Moss i 2011-2012.

Darren Treloar forteller at han vil få et spesielt ansvar for klubbens mange unge og lovende lokale backer.

– Etter som Niklas er tidligere back er det naturlig at han får et ekstra fokus på våre unge norske backer. Vi trenger å utvikle disse videre for å kunne kjempe helt i toppen av norsk ishockey når vi skal inn i ny arena om noen år, sier Treloar til stjernen.no

Les også: Ny canadier til Stjernen

Sportssjefen sier videre at man er glade for å kunne velge en lokal profil som har bidratt mye for klubben, og som kjenner både Stjernen og Fredrikstad godt.

– Vi får nå et trenerteam som er sultne og kan utfylle hverandre. Bjørge Josefsen er med videre som keepertrener, og vi ønsker å bygge et bredt team rundt laget. Flere øyne ser mer, og vi tror det er viktig for våre lokale spilleres utvikling, sier Treloar.

Niklas Juntti vil bli å se på isen i Stjernehallen mandag 3. august når han, Lasse Fjeldstad og Bjørge Josefsen leder A-laget på første istrening for sesongen 20/21.