Ny canadier til Stjernen

Stjernen Hockey har sikret seg canadiske Travis Brown som nytt tilskudd i stallen.

– En storvokst back med gode offensive ferdigheter, sier Stjernens sportssjef Darren Treloar til klubbens nettside.

26-årige Brown kommer til Fredrikstad fra Esbjerg Energy i dansk eliteserie, der han spilte forrige sesong. Treloar mener det er positivt at Brown har spilt ett år i Danmark:

– Den danske ligaen er ikke helt ulik hvordan vi spiller i Norge, så vi tror Brown fort vil tilpasse seg. Travis har lederegenskaper, og vi føler oss trygge på at han vil ta en viktig rolle i laget, sier Treloar.

Les også: Magnussen junior i pappas skøyteskjær – til Sverige for å bli toppspiller (Demokraten+)

Allsidig bakgrunn

Travis Brown er født og oppvokst i Winnipeg, hovedstaden i den canadiske provinsen Manitoba. Han startet sin hockeykarriere i Western Hockey League (WHL), en juniorliga med to avdelinger som omfatter Canada og statene Washington og Oregon nordvest i USA. Brown spilte tre fulle sesonger for to forskjellige klubber, canadiske Moose Jaw Warriors og Victoria Royals.

Som senior fikk han prøve seg i totalt fem kamper i tre forskjellige klubber i American Hockey League (AHL), proffligaen for USA og Canada som er nivået under NHL. Alle klubbene i AHL er tilknyttet en klubb i NHL – de er såkalte farmerlag.

Men de fleste seniorkampene fikk Travis Brown på nivå tre i transatlantisk ishockey, East Coast Hockey League (ECHL) som består av 24 klubber fra USA og to fra Canada. Disse klubbene er også knyttet til en avtale med NHL. Brown spilte for fire forskjellige klubber, Brampton Beast i Canada og Allen Americans, Wichita Thunder og Indy Fuel i USA. Til sammen gjorde han 104 målpoeng fra sin backposisjon på 204 kamper.

Han kom altså til dansk eliteserie og Esbjerg Energy før fjorårssesongen, der han gjorde 21 målpoeng på 43 kamper. 

PS! Du leser nå en artikkel tilgjengelig for alle. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.