Nyheter

Lønnsom VM-fest for FSK

Orienterings-VM i Østfold ble både en sportslig og økonomisk suksess. Overskuddet på 1,5 millioner kroner fordeles på de lokale klubbene som bidro til gjennomføringen.

– Dette er et veldig flott tilskudd, og relativt uventet. Vi hadde et håp om at arrangementet i alle fall ikke skulle gå med underskudd, og har fått noen signaler underveis om at det skulle bli pluss, men dette var mer enn forventet, fastslår leder Anders Krosby i Fredrikstad Skiklubb overfor Demokraten.

En rekke frivillige fra orienterings- og langrennsklubben la ned store mengder dugnadstimer i forbindelse med verdensmesterskapet som ble arrangert i Østfold i august, og nå får de lønn for strevet.

Se også: Bildegalleri fra O-VM: Publikumsløpet på Kongsten (Demokraten+)

250.000

Orienterings-VM gikk nemlig 1,5 millioner kroner i pluss, en sum som nå er fordelt på de åtte lokale klubbene som var med på eier- og arrangørsiden.

For FSKs del betyr dette nesten 250.000 kroner ekstra i klubbkassa, og Krosby syns det er fint å få noe igjen for jobben deres medlemmer har gjort.

– Det har blitt lagt ned mye innsats, ikke minst i forbindelse med løypelegging. I tillegg har vi bidratt med oppbygging av arenaene, og vi arrangerte et eget publikumsløp på Kongsten som ble veldig vellykket. Vi var heldige med været og fikk med oss mange deltakere, utdyper FSK-lederen.

Han er også klar på at dette er en betydelig pengesum for klubben, sammen med overskuddet fra Blodslitet, FSKs egne store arrangement. Nå begynner jobben med å finne ut av hva pengene skal brukes på.

– Vi har ikke snakket om det enda, for det var først på et møte i eiergruppen i går (mandag, journ.anm.) at jeg fikk vite den endelige summen. Dette må vi ta opp internt i klubben, og det er flere som skal få være med og bestemme hva pengene skal gå til, forteller Krosby.

Se også: Bildegalleri fra O-VM: Medaljevinnerne (Demokraten+)

###

Publikumsløpet på Kongsten tiltrakk seg mange deltakere. FOTO: Tommy Skauen

– Moro å være med på

Samtidig benytter han anledningen til å rose arrangørene for et vel gjennomført mesterskap.

– Vi vil gjerne gi honnør til daglig leder for VM i orientering 2019, Per Bergerud, og resten av styringsgruppa. De har gjort en svært god jobb sammen med alle de frivillige fra klubbene, og har i tillegg vært påpasselige med økonomien og overholdelse av budsjettet. Vi er veldig glad for det gode samarbeidet vi har hatt med dem.

– Det er veldig morsomt å få være med på noe sånt, sier Krosby.

Det samme melder OK Moss, som får glede av drøyt 230.000 kroner fra overskuddet som førjulsgave.

– Mesterskapsuka ble veldig bra, og arenaen på Mørk kunne knapt vært bedre. Jeg tror at alle som bidro hadde det morsomt, og at vi i ettertid er glade for å ha vært med på å få til et så flott verdensmesterskap. Og så kan vi jo håpe at blesten om orienteringssporten som VM ga gir oss alle enda flere rekrutter, sier leder Hanne G. Wold i OK Moss i en pressemelding fra Norges Orienteringsforbund.

Se også: Bildeserie: O-VM langdistanse (Demokraten+)

President-skryt

I pressemeldingen framhever forbundet ellers at arrangementet i august leverte en fin Østfold-reklame med over 20.000 tilskuere på plass i løpet av mesterskapet, at det aldri før har vært flere TV-seere under et orienteringsmesterskap, og at medieinteressen var rekordstor til å være orienteringsidretten.

– Vi har fått vist fram våre utøveres ekstreme mentale og fysiske ferdigheter. Samtidig som det har blitt klart for folk at dette er en idrett med høy etisk standard som fremmer ærlighet og fair play. Vi er stolte over å ha planlagt og gjennomført VM som gir et solid økonomisk overskudd. Ikke minst er dette takket være stor frivillig innsats og god økonomistyring, mener president i Norges Orienteringsforbund, Astrid Waaler Kaas.

Idrettspresident Berit Kjøll roser også østfoldingene for en solid jobb med arrangementet.

– Det er svært gledelig at VM i orientering som ble arrangert på hjemmebane i høst, har gitt et betydelig overskudd. Både støtten fra Kulturdepartementet og god prosjektstyring har gitt svært gledelige resultater på bunnlinjen. VM i orientering ble en suksess som med all tydelighet viser omverdenen hvordan slike arrangementer kan gjennomføres med nøkternhet og et stort engasjement av frivillige med typisk norsk entusiasme, sier hun i pressemeldingen.

– Ikke minst har mesterskapet bidratt til økt attraktivitet for orienteringssporten i Norge og økt arrangementskompetanse blant de frivillige. Overskuddet vil komme norsk idrett og hele Østfold-regionen til gode, avslutter Kjøll.

---

Fordeling av overskudd fra orienterings-VM i Østfold

  • *VM i orientering 2019 gikk 1,5 millioner kroner i overskudd, slik fordeles pengene:
  • – Østfold Orienteringskrets, 50.000 kroner
  • – Trøsken IL, 71.630 kroner
  • – Sarpsborg OL, 195.750 kroner
  • – Varteig OL, 79.895 kroner
  • – Fredrikstad Skiklubb, 245.340 kroner
  • – Halden Skiklubb, 281.155 kroner
  • – Indre Østfold OK, 314.215 kroner
  • – Gimle IF, 27.550 kroner
  • – OK Moss, 234.320 kroner

---

Mer fra Dagsavisen