Sport

BMX-rekord på Gressvik

I den 19. utgaven av Succe cup, ble det satt ny deltager-rekord. Og det til klubbleder Trond Olsens store begeistring.

- Dette er bare helt nydelig. En haug med folk, strålende sol og ikke minst mye action på banen. Det kan faktisk ikke bli bedre enn dette, sier Olsen til Demokraten.

Brødre duellen

Patrick og Aksel Stenberg sykler begge for Gressvik BMX klubb. Selv om det er noen års forskjell, er det alltid viktig å være best i familien.

- Det er synd vi får konkurrert mot hverandre her i dag, men det stopper oss ikke fra å ha en intern kamp, sier Aksel Stenberg(12).

- Hvem av dere er best hvis dere sykler en mot en på trening?

- Så klart er det meg, sier en skråsikker Patrick(14).

Gjennom helgen har Aksel vunnet alle sine heat i turneringen i sin klasse. Nå må det skje en alvorlig bommert om han ikke skal vinne sammenlagt.

Storebror Patrick er også fornøyd med egen innsats, men har fått tøff motstand.

- Jeg har rykket opp 20 plasser siden turneringen startet, og i Råde kom jeg helt til B-finalen, sier storebror Stenberg.

Kjemper om seieren

Philip Olafsen(14) som også sykler for Gressvik har kjempet om å ta sammenlagtledelsen hele helgen. Nå har han ett mål, nemlig å knuse konkurrentene i resten av heata.

- Det har vært en fin, men slitsom turnering for min del. Jeg er ikke langt unna førsteplassen, så nå må jeg overbevise i kvart, semi og finalen, sier han.

-Hva skal du gjøre for å klare det?

-Starten er viktig. Får jeg en god start har jeg alltid en god mulighet på seier. Det er også viktig å beholde fokus helt til mål, avslutter Olafsen.

Mer fra Dagsavisen