Sport

Start får bot på 25.000 kroner etter rasistiske tilrop mot tidligere FFK-spiller

Start får 25.000 kroner i bot etter at en av deres supportere kom med rasistiske tilrop mot Sandefjord-spiller Brice Wembangomo.

Den tidligere FFK-spilleren Wembangomo ble utsatt for de rasistiske tilropene under en kamp forrige sesong.

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) opplyser at klubben også må spille med et banner på tribunen i årets sesong hvor det står #STOPPrasisme.

60 kamper

Start ga supporteren som kom med tilropene 60 kampers karantene fra sine kamper.

Påtalenemnda ba om at Start måtte spille for tomme eller delvis tomme tribuner, avhengig av koronareglementet ved sesongstart. Nemnda mente også at klubben ikke skulle betale bot om det ble tilfellet.

Doms- og sanksjonsutvalget kom til at det er stor usikkerhet om hvorvidt tilskuere får slippe inn, og at Start selv, i motsetning til de to andre rasismesakene i norsk fotball i fjor, varslet mediene om de rasistiske tilropene.

Kan anke

De to andre sakene gjaldt Aalesund og Sandefjord, som begge måtte spille en kamp for tomme tribuner, betale bot og henge opp et banner på tribunen.

Start og påtalenemnda kan anke avgjørelsen. Partene har en ukes ankefrist.

(©NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.