Sandefjord-spiller utsatt for rasisme i Start-kampen

Søndag ble nok en spiller utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen. Tidligere FFK-back Brice Wembangomo fikk beskjed fra en tilskuer om å «reise dit han kommer fra» i kamp for Sandefjord mot Start.

Daglig leder Christopher MacConnacher i Start bekrefter overfor Eurosport at en tilskuer skal ha kommet med rasistiske tilrop overfor Sandefjord-forsvareren under lørdagens oppgjør.

Nå skal Starts sanksjonskomité avgjøre hva slags straff tilskueren skal få.

– Klubben tar fullstendig avstand fra den type meninger, sier MacConnacher.

Les også: FFK tvunget til å sette sportssjef-ansettelse på vent (Demokraten+)

Dette er det tredje tilfellet av rasistisk hets mot spillere i Eliteserien de siste ukene. Kristiansunds Amahl Pellegrino ble utsatt for rasisme i kampen mot Aalesund i begynnelsen av måneden. Forrige helg gjaldt det Vålerengas Ousmane Camara, da en frivillig vakt i Sandefjord var ufin.

Brice Wembangomo på trening for FFK i 2016.
Foto: Martin Næss Kristiansen
Brice Wembangomo på trening for FFK i 2016. Foto: Martin Næss Kristiansen

Starts supporterklubb Tigerberget har allerede ekskludert personen, opplyser de på sin Facebook-side.

Kulturdepartementet har satt ned et utvalg som ledes av Freddie dos Santos. Det har vært gjennomført en rekke kampanjer for å hindre rasisme i og utenfor fotballbanen, blant annet #STOPP-kampanjen som Norsk Toppfotball står bak.

(©NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.