Sport

Sitter fortsatt godt på tronen

Etter en treg start på årets sesong er byens innebandynestor virkelig tilbake på vinnersporet. I dagens lokaloppgjør viste Slevik muskler når lillebror Fredrikstad ble satt kraftig på plass (Slevik-Fredrikstad 14-6).

- Nok en gang møter vi ikke opp til kampstart. Det er fjerde kampen på rad hvor vi gir oss selv en ekstremt vanskelig oppgave, sier Fredrikstad-trener Dag Løkken Finess, med klar adresse til 0-4 i sekken etter førsteperiode.

Slevik fornøyd

Hjemmelagets kamptrener, Johnny Pettersen, er fornøyd med resultatet, men påpeker samtidig at Slevik gjør kampen unødvendig spennende i 2. periode

- Vi leverer nok en gang vår dårligste prestasjon i midtperioden, men det som er positivt i dag er måten vi reiser oss på. Etter vi har vært på hæla kjemper vi oss tilbake og ender opp med like mange mål som Fredrikstad i perioden, sier Pettersen.

Kjempet seg inn i kampen

- I midtperioden følger vi planen og setter Slevik under press. Gutta viser styrke når Sleviks forsprang kappes ned til 4-3 og 6-5, men dessverre får de et par enkle scoringer når vi er på vei inn i kampen, forklarer Finess.

- Vi viser i perioder at vi er et lag på høyde med Slevik, men mangler dessverre den nødvendige stabiliteten til å få med oss noe hjem i dag.

Klasseforskjell

- I 3, periode styrer vi stort sett som vi vil og viser at det er klasseforskjell på lagene. Oppsummert tar vi en fortjent seier, sier Sleviks trener, og legger til:

- Mange sier dette er en mellomsesong for Slevik, og kanskje har de rett. Vi har mange unge spillere som får verdifull erfaring mens vi bygger opp et nytt storlag, avslutter Pettersen.

Ungt Fredrikstad-lag

- Når vi får reduseringen i siste periode er vi også gode, men etter Slevik smeller inn 10-6 går lufta ut av oss og resultatet blir unødvendig stygt

- Det er viktig å huske på at vi kjemper oss inn i kampen, og lenge er med på dansen mot et veldig godt hjemmelag. I tillegg har vi et lag spekket med unggutter, så vi har absolutt ingen grunn til å grave oss ned.

Evaluering

- Når vi går gjennom kampen skal vi også se oss selv i kortene: Starter jeg og Michael (Hemstad, andre halvdel av Fredrikstad IBK’s trener-duo, red. anm.) med riktig lag? Hva kan vi gjøre annerledes fra trenerbenken? Hvordan bryte mønsteret med dårlige førsteperioder?

- Det er spørsmål vi må finne ut av. Samtidig skal vi ta med oss det som er positivt og jobbe for å strekke de gode periodene til å vare kampen gjennom, avslutter Fredrikstad-treneren.

Mer fra Dagsavisen