Sport

Tar juleferie som suverene serieledere

FBK-trener Christer Karlsson lever på en rosa sky i disse dager. Sammen med sine seiersvante jenter har de levert topp kvalitet når julen snart ringes inn.

18 poeng. 11 kamper. Statistikken taler for seg selv og FBK er suverene serieledere halvveis i sesongen. Kun fire poeng er avgitt.

– Det som man sier på norsk; «jævlig godt», sier FBK-treneren om følelsen etter de siste kampenes resultater

Tirsdag møtte FBK Viking i Bergen. Bergenslaget var i knallform og FBK måtte slite seg igjennom kampen. Det ble to poeng med hjem til Fredrikstad - til Karlssons store overraskelse.

– Jeg er positivt overrasket over denne seieren. Vi vinner kampen uten flere sentrale spillere og dette kan sies å være en sterk borteseier, forklarer han til Demokraten.

Til pause stod det 11-11, men så sa FBK takk og farvel. Fredrikstad-jentene vant 23-17.

– Vi spiller godt defensivt, under min tid har vi slitt litt mot Viking på bortebane. Vi har på mange måter lært oss å spille kynisk håndball.

Har levert

Han hyller lagmoralen og mener det er suksessfaktoren så langt siden sesongstart.

– Vi er blitt bedre på de tingene vi har øvd lenge på. Mange ganger er det enkelt å snakke om, men nå har vi faktisk fått det til, sier svensken lykkelig.

«CK» trekker frem keeper Jenny Sandgrens storspill i denne kampen, men også tidligere.

– Cristina Pozo (tidligere FBK-keeper) sa opp kontrakten ganske sent på grunn av utenlandsstudier, og derfor måtte vi på jakt. Jeg hørte at Jenny trengte klubb, og da var det bare å ta fatt i telefonen og overtale henne til å komme til Fredrikstad. Hun har levert, understreker han.

Hjem til familien

Nå skal han hjem til sitt kjære Gøteborg og feire jul med familien. Det gleder treneren seg veldig til.

– Det skal bli godt å komme hjem, det blir en «lugn» uke. Nå har jeg vært borte fra familien i lengre tid.

Du kommer vel tilbake etter juleferien?

– Hehe, ja. Jeg har kontrakt ut denne sesongen, og får se hva som skjer. Det eneste jeg vet er at jeg skal være håndballtrener noen år til, avslutter en smilende svenske som nå kan ta seg en vel fortjent julefest for prestasjonene som er levert.

Mer fra Dagsavisen