Sport

Stjernen hentet ny senter fra USA

Stjernen har hentet senteren Robby Dee (26) for resten av sesongen. Han spilte senest for SC Riessersee i Garmisch-Partenkirchen på nest øverste nivå i Tyskland.

Spilleren er en kjenning av Ryan Annesley og har vært på Stjernens radar en god stund. Nå bestemte klubbledelsen seg for å fylle den siste importplassen med en sårt tiltrengt senter. Tar amerikaneren nivået i eliteserien kan han bli en fin tilvekst for Stjernen.

Fra Garmisch-Partenkirchen

26 år gamle Robby Dee kommer fra spill i Tyskland i 2 Bundesliga klubben SC Riessersee i Garmisch-Partenkirchen. Han har tidligere spilt for klubber som University of Maine, Bakersfield Condors og South Carolina Stingrays. Han kom til tyske SC Riessersee før sesongstart 2013. Det forteller Stjernen i en pressemelding.

Robby Dee beskrives som en spiller med gode skøytekvaliteter og et bra skudd. Det er spillerens personlighet og innstilling, i tillegg til kvalitetene på isen som har vært viktig for klubben i forkant av signeringen. Senteren landet i Norge allerede tirsdag kveld, og var på is onsdag. Går papirmølla raskt nok er han klar mot Sparta 28.desember. Alle papirer er oversendt UDI og ishockeyforbundet.

Kan bli forlenget

Med signeringen av Robby Dee håper klubben å styrke laget ut sesongen. Om han svarer til forventningene er han også ønsket for sesongen 2014/15. De økonomiske forholdene rundt signeringen er avklart, og vil ikke medføre overskridelser av budsjettet totalt for Stjernen denne sesongen.

Robby Dee har spilt i Bakersfield Condors sammen med Ryan Annesley og får gode skussmål av sin tidligere lagkamerat. Robby Dee ble i 2005 draftet av Edmonton Oilers i 3 runde, som 86. totalt, opplyser Stjernen.

–Gode anbefalinger

Før 26-åringen satte seg på flyet fra Tyskland forhørte han seg med sin tidligere lagkamerat Ryan Annesley.

–Ryan stortrives og hadde bare positive opplevelser å melde om, sier amerikaneren.

–I tillegg forhørte jeg meg med Curt Davies som spiller for Stavanger. Vi vokste opp sammen, forteller Dee.

–Det er tre uker siden min siste kamp, men med noen treninger med laget håper jeg å være klar til kampen mot Sparta 28.desember. Norsk hockey blir en spennende utfordring for meg, sier Robby Dee.

–Klubben viste handlekraft

–Det er veldig bra at klubbledelsen viste handlekraft innenfor de rammer som finnes og så seg i stand til å hente en ny spiller. Ingen må tro at det er Messias som kommer, men jeg tror at Dee - utfra referansene - kan bli en fin forsterkninger for oss, sier en glad trener, Magnus Sundquist.

Mer fra Dagsavisen