Sport

Uavgjort i lokalderby

(Kråkerøy – Trosvik 1-1) Søndag ettermiddag møttes Kråkerøy og Trosvik til lokaloppgjør på Kråkerøybanen. De grønne og hvite rykket opp i tredje divisjon forrige sesong, mens bortelaget måtte ta den tunge veien ned i fjerde divisjon. Divisjonsforskjellen var likevel ikke så stor som forventet før kampstart.

Kråkerøy tok tidlig føring i kampen og fikk belønning etter drøye ti minutter, da kaptein Jørgen Engebretsen satt inn 1-0 etter godt angrepsspill. Resten av omgangen bar preg av mye upresist pasningsspill og det var lett å se at seriestart fortsatt er en måned unna. Trosvik kom gradvis mer med i kampen og etter 44 minutter ble de tildelt et frispark på 17 meter. Admir Zec tok ansvar og dunket ballen i mål. Resultatet stod seg til pause.

Etter hvilen tok Trosvik over initiativet i kampen. Pasningsspillet var godt, samtidig som de hadde god kontroll defensivt. Kråkerøy slet med å etablere det samme trykket som i den første omgangen. Kråkerøys Anders Holberg og tidligere Trosvik-spiiler Bjørnar Johannessen fikk hver sin sjanse til å avgjøre kampen i hjemmelagets favør, men klarte ikke sette ballen i mål. Dermed endte kampen 1-1.

Ole Martin Nesselquist var godt fornøyd med gjennomføringen etter kampslutt.

- Jeg synes vi alt i alt spiller en god kamp. Vi starter kampen rufsete og sliter med tempoet til Kråkerøy. Det er fullt fortjent at de tar ledelsen i kampen. Vi sliter med pasningsspillet og er ustrukturerte defensivt. I andre omgangen tar vi i midlertidig tak i kampen igjen. Vi samler oss defensivt og pasningsspillet sitter. Resultatmessig er det også bra. Kråkerøy er nok et lag som vil kjempe på øvre halvdel i tredje divisjon neste år.

Trosvik stilte med et ungt lag i dagens kamp og Nesselquist var tydelig fornøyd med deres prestasjon.

- Unggutta presterer meget godt. Spesielt Mikael Sækingstad (96) sentralt på midtbanen gjør en god kamp. Også Sivert Thorsen og Amani James, begge født i 1996, gjør en god figur. Dette er spillere vi vil ha med på A-laget denne sesongen, forteller den lovende treneren.

På spørsmål om hva målsettingen er for sesongen er han forholdvis beskjeden.

- Jeg vil ikke gå ut og si at vi satser på et opprykk. Vi har mange nye spillere og en ny trener. Det er mye som må forbedres frem mot seriestart 12.april. jeg synes likevel vi er i rute. Naturligvis håper jeg vi skal være med å kjempe i toppen, men det er mange gode lag i serien vår, avslutter mossingen.

Sivert Thorsen, som nylig var i Liverpool, etter å ha imponert på Dagfinn Enerlys årlige fotballskole, var greit fornøyd etter uavgjort mot Kråkerøy.

- Det er et godt resultat og vi spiller tidvis god fotball. Vi har fortsatt mye å jobbe med, men jeg synes vi viser takter til godt spill i dag. Det skal vi bygge videre på, oppsummerer unggutten.

Mer fra Dagsavisen