Sport

Vi stoler ikke på Zlatan

Milan får det tøft i kveldens kamp mot Genoa. Sjekk oddstipset.

Det er 27 objekter på langoddsen fredag, og variasjonen er stor.

Vi finner skiskyterdueller og utfordueller, samt mye tysk og fransk fotball. Også Serie A, skotsk Premier League, Championship, FA-Cup og belgisk fotball er representert. I Brasil innleder vertsnasjonen kvinnenes håndball-VM, mot Cuba.

Dagens langskudd

24. Motherwell - Hibernian B 3,75

Pat Fenlon er ny manager hos Hibernian og dette er hans første kamp. Det er kun ett skadefravær hos Hibs, og selv om dagens motstander ligger høyt på tabellen, har Motherwell ikke vært spesielt gode på eget gress. Hibernian har potensiale, og 3,75 på at Fenlon lykkes fra første stund er spennende.

23. Crystal Palace - Derby U 2,90

Crystal Palace slo ut Manchester Uniteds reservelag av Carling Cup på onsdag, og Palace stilte ikke engang toppet. Den eneste på banen som viste Premier League-klasse i våre øyne var Darren Ambrose, Palace sin mitdbanestjerne. Nå er det ny kamp, hjemme mot Derby som har tapt fem på rad. Vi sitter med følelsen av at Crystal Palace tross alt brant en del krutt i løpet av 120 minutter på Old Trafford, flere skader fikk de også, og det vil være typisk om man nå mislykkes med å slå formløse Derby etter bragden i Carling Cup. U til 2,90 blir dagens andre langskudd.

Dagens avslag

21. Beerschot AC - KRC Genk B 1,95

Genk har én seier på sine fem siste, og har spilt to bortekamper på rad før denne. De endte med 0-2 for Gent og 0-7 for Valencia, og det lite fristende å sette penger på Genk når de møter en jevnbyrdig motstander som Germinal Beershot. Hvorfor er Genk favoritter i denne bortekampen? Ikke godt å si, og vi står over.

Dagens spill

I dag er det to oppgjør som vekker vår interesse og det var ikke vanskelig å sette sammen dagens dobbel. Vi ser på fredagskampene i Bundesliga og Serie A.

20. Bayer Leverkusen - Hoffenheim

Bundesliga. Bayer Leverkusen scorer mange mål for tiden, men slipper også inn en del. 2-2-1 på de fem siste, alle turneringer medregnet, inkluderer 2-1 hjemme over Chelsea i Champions League og 2-0 borteseier mot Kaiserslautern. Leverkusen er nummer 6 i Bundeliga før helgens runde, og har 2-2-2 på hjemmebane totalt. På tirsdag spiller Leverkusen bortekamp i Champions League mot Genk. Leverkusen ligger godt an og vinner gruppen med seier den ferdigspilte gruppejumboen.

Kicker.de melder at Adler (k), Toprak (f), Barnetta (m) og Augusto (m) er ute for hjemmelaget. Dette er erfarne spillere som sikkert kunne bidratt hadde de vært skadefrie. Det er imidlertid mye kvalitet i det Kicker mener er den sannsynlige startoppstillingen:

Leno - Castro, Reinartz, M. Friedrich, Kadlec - L. Bender, Rolfes - Sam, Ballack, Schürrle - Derdiyok.

Hoffenheim ligger fire poeng bak Leverkusen på tabellen. De leverer på det jevne, men er betydelig bedre hjemme enn borte. 2-0-5 på reise er ikke all verden, og blir ikke mer skremmende av at seirene kom tidlig i sesongen mot Augsburg og Mainz. Siden da har de tapt fire strake bortekamper, med sifrene 0-2, 0-2, 1-3 og 0-2.

Ibertsberger (f), Jaissle (f), Firmino (m) og Obasi (a) skal være ute av diverse årsaker. Mulig startoppstilling:

Starke - Beck, Vorsah, Vestergaard, Compper - Rudy - Williams, Salihovic - Musona, Babel - Ibisevic.

Det står 4-1-0 fordel Leverkusen på de fem siste innbyrdes uansett bane.

Hoffenheim får til lite på bortebane og Leverkusen blir klare favoritter hjemme på BayArena. De har Champions League på tirsdag, men slik de ligger an der bør ikke det oppgjøret forstyrre så veldig mye. Vi tror på hjemmeseieren i kveld, og vi tror den blir klar. 2,65 for hjemmeseier med to mål eller mer spilles.

26. Genoa - Milan

Serie A. Genoa gjør det bra hjemme på Luigi Ferraris for tiden, med 2-1 mot Roma, 1-0 mot Novara og cupseier over Bari i de tre siste her. De ligger midt på tabellen i Serie A, og har gode 3-2-0 på eget gress.

Trener Malesani mangler Birsa (a) med skade, men får tilbake Zé Eduardo (a) til dagens kamp. Brasilianeren har vært ute en stund og starter på benken. Antonelli, Bovo og Palacio er ute. Treneren sa på en pressekonferanse at han sannsynligvis bruker Granqvist, Dainelli og Kaladze i forsvar, Mesto, Rossi, Veloso, Merkel og Moretti på midtbanen og Pratto og Jankovic som spisspar, melder Gazetta.it.

Milan er to poeng bak Juventus i toppen av tabellen, på grunn av at de har tapt to tøffe bortekamper. Fem bortekamper har gitt 2-1-2. Sist bortekamp ble det 0-0 mot Fiorentina, mens man overbeviste med 4-0 hjemmeseier over Chievo forrige runde. Milans bortetap har kommet med 1-3 i Napoli og 0-2 for Juventus.

Milan reiser til Genoa uten Van Bommel (m), som har en betennelse i kneet. Rutinerte Zambrotta (f) og Inzaghi (a) er ikke med i troppen:

Amelia, Piscitelli, Roma, Abate, Antonini, Bonera, De Sciglio, Mexes, Taiwo, Thiago Silva, Yepes, Ambrosini, Aquilani, Boateng, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, El Shaarawy, Ibrahimovic, Pato, Robinho.

Det ble 1-1 her i fjor, mens Genoa vant 1-0 sesongen før.

Det er litt av et stjernegalleri Milan kommer med, til tross for at tre av de største mangler. Likevel er ikke dette noen klar borteseier, mener vi, slik 1,70 på Milan kunne få en til å tro. Genoa har vært sterke på hjemmebane hittil og vi tror på en jevn kamp. Men heller enn å satse på uavgjort, synes vi 1,80 for at Genoa tar poeng i kampen er et godt spill. Dette gir oss en dobbel til 4,77 og innsatsen blir 100 kroner. Spillefrist klokken 20.25.

20. Leverkusen - Hoffenheim (0-1) 2,65 3,50 1,95

26. Genoa - Milan (1-0) 1,80 3,30 3,15

Total odds 4,77

Klikk her for å levere dette spillet! (Innsats: 100 kroner)

Mer fra Dagsavisen