Sport

Gøyal dag med idrett

Barn i alle aldere hadde en herlig dag da idrettsrådene fra Sarpsborg og Fredrikstad arrangerte Barneidrettens dag i Østfoldhallen på lørdag.

–Jeg begynner å bli god nå, jeg har lært meg triks. Markus Pedersen fra Onsøy er i full gang med badminton.

–Jeg har bare prøvd hjemme hos en kamerat en gang, men da hadde jeg ikke lært noe, så jeg var ikke så god, forteller seksåringen. Han er fornøyd med dagen så langt, og syntes det er kult at han får prøve mange idretter som han vanligvis ikke får drevet med.

Allsidighet er viktig

–Meninga med dette er jo at alle barn skal få komme å oppleve noe positivt som kan forbindes med idrett, forteller Vivi Ann Evensen. Konsulenten i Fredrikstad Idrettsråd forteller at allsidighet er viktig!

–Vi vil at barna skal bli inspirert ved å være fysisk aktive!

Barneidrettens dag ble arrangert i høst av Fredrikstad Idrettsråd alene, og det var da kun idrettsskoler fra Fredrikstad som var representert. Nå som det samarbeides med Sarpsborg er det 20 forskjellige klubber og skoler som har inntatt Østfoldhallen, alle med hver sin idrett.

Skyting

–Det er dritkult å få prøve å skyte på blink, sier Vetle Pedersen. Han og hans kamerater fra Fredrikstad var noen av de eldre barna i Østfoldhallen denne dagen, men det manglet ikke på aktiviteter for dem heller. Blant annet kunne de prøve å skyte på blink hos Borgen. Vetle konsentrerte seg og siktet nøye, før han fyrte av skuddet.

–Tøft! smilte han etterpå.

Barna i Østfoldhallen fikk boltre seg med mye forskjellig, og man kunne tydelig se at storkoste seg.

Mer fra Dagsavisen