Sport

Thomas Gills mareritt

(Lillehammer-FFK 3-1 ) Thomas Gills (36) comeback i et norsk fotballmål ble et lite mareritt. Rusten og fæl etter ett år uten matchtrening fikk han den verst tenkelige debut. Et selvmål der han var feilplassert og 0-2 da han var helt på jordet, var fasiten for hans del.

- Det var vel ingen drømmekamp akkurat, fastslo en travel veterankeeper etter kampslutt. Han hadde et fly å rekke og hadde knapt med tid å ofre på pressen.
Før han regelrett hev oss bryskt ut av garderoben fikk vi likevel følgende vurdering av hans første kamp i FFK-trøya.
- Det gikk greit, men heller ikke mer, mente han.
Om hans opptreden ved Lillehammers mål nummer to mente han følgende:
- Jeg var skråsikker på at Lillehammer-spilleren skulle vinkes av for offside, fastslo den rutinerte burvokteren. Han var også indirekte involvert da Lars Petter Hansen styrte inn 0-1 i feil mål.
Helt håpløst
Hjemmelagets andre scoring punkterte kampen. Og satte samtidig Thomas Gill i et underlig lys.
Et langt fremspill gikk over alt og alle og Gill befant seg plutselig på 15 meter og ble enkelt rundet av LFF-spissen. Et underlig mål som samtidig punkterte kampen i en periode da FFK var på vei inn i matchen.
- Jeg kan ikke si så mye om det målet. Det må de gjøre de som var involvert i situasjonen, sier kaptein Hjalmar Johansen diplomatisk.
Senere kom 3-0 da Alexander Forsberg forårsaket straffespark med en albue mot en av hjemmelagets spisser. At FFK fikk sin redusering var fortjent ok, men den ble aldri mer enn et trøstemål.
- Vi må omsette våre egne sjanser. Det blir vanskelig når vi opptrer som et juniorlag. Normalt hadde sjansene vi spilte oss til vært nok til å ta poeng i en slik kamp. Istedet scorer Lillehammer på det som egentlig ikke er målsjanser, sukker Hjalmar.
Klar trener
Trener Glenn Rostad var rimelig klar i sin vurdering av lagets innsats.
- Vi fortjener ikke å vinne med tre slike baklengsmål. Det første selvmålet og det tredje på et tvilsomt straffespark, er ille.
- Har toget gått?
- Det kan se sånn ut bare ved å sjekke tabellen, men det skal fortsatt spilles om 21 poeng, understreker Rostad.
Kaptein Hjalmar er nøktern i sin vurdering av sjansene, men det er noe han synes er verre:
- Prestasjonen vi gjør er altfor dårlig. Det er det som gjør meg mest skuffet. Å tape er en ting, men det er verre at vi ikke viser oss fra en bedre side, synes midtstopperen.
- Vi får bare la være å tenke opprykk og heller konsentrere oss om å gjøre en bedre jobb på banen, slår Hjalmar Johansen.
For i denne kampen var det mye å gå på både hva gjaldt Thomas Gills keeperspill og innsatsen utpå banen. Det var nemlig ikke Lillehammer som var bra, men FFK som var svake. Et flertall av spillerne bør alvorlig granske sin egen innsats etter denne forestillingen

KAMPFAKTA:
Lillehammer 3
FFK 1
Pause: 2-0
2.divisjon
Stampesletta
Mål:
1-0 selvmål (Lars Petter Hansen)
2-0 Lars Erik Ryen (41)
3-0 Mickey Nilsen (73)
3-1 Andreas G. Olsen (85)

FFK: Thomas Gill, Pål A. Czwartek, Hjalmar Johansen, Andreas G. Olsen, Jon Forsberg, Alexander Forsberg (Gjermund Hansen i 22min.), Sebastian Alvarado, John David Frydenlund, Lars Petter Hansen, Anders Østli (Bjarte Vatlestad i 27 min.), Stian Johnsen
Gult kort: Sebastian Alvarado, Lars Petter Hansen, Alexander Forsberg, FFK
Dommer: KristofferL eirdal, Kolbu
Tilskuere: 950

config.properties dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Pål A. Czwartek
config.properties dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Andreas G. Olsen
config.properties dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Hjalmar Johansen

Mer fra Dagsavisen