Sport

Anette er VM-aktuell

Fredrikstad-jenta Anette Hovind Johansen er aktuelle for det norske VM-laget i håndball. Det bekrefter landslagstrener Marit Breivik. - Det blir tøft å komme med, men det er gøy å være med i vurderingen, sier 21 åringen som nå spiller for Nordstrand.

Anette Hovind Johansen har lenge vært i Marit Breiviks søkelys. Med sin høyde (184 cm) har hun «ekstreme» kvaliteter som Marit Breivik er på jakt etter. Dessuten har hun hatt en enorm utvikling det ene året hun har spilt i eliteserien med Nordstrand.

Trening hver dag
- Det er en helt annen håndballhverdag er i Nordstrand enn det jeg er vant med hjemme fra Fredrikstad. Det er trening seks ganger i uka - og i tillegg kommer kampene. Tilværelsen dreier seg stort sett bare om håndball og skole. Tid til andre ting blir det ikke. Men jeg klager ikke. Vi har et kjempefint miljø i Nordstrand og er som en stor venninneflokk. Slik må det være når vi tilbringer så mye tid sammen, sier Anette.

Mer spilletid.
Anette har fått stadig mer spilletid i Nordstrand.
- Det er knallhard kamp om plassene og man skal ikke gjøre mange feil før man blir benket. Men det vokser man på. Jeg lærer nye ting hele tiden og har nok blitt en vesentlig bedre håndballspiller mens jeg har vært her.
- Det er klart det er gøy at Marit Breivik har meg i tankene når det snakkes om VM, men jeg er forberedt på at det blir veldig tøft å komme med. Det er mange gode håndballspillere i Norge. Dessuten er jeg jo veldig ung ennå. I hverfall i en slik sammenheng. Jeg er forberedt på å bruke den tiden som må til for å utvikle meg ytterligere - og det må nok til for å etablere seg på landslaget, sier Anette.

Store oppgaver
På grunn av mange gjøremål i Nordstrand har Anette blitt fritatt for noen av de siste landslagssamlingene. Blant annet fikk hun lov å stå over firenasjonsersturneringen i Neubrandenburg som ble spilt forrige uke - på grunn av forberedelser til Europa-cup spill med Nordstrand.
- Og det er ikke bare Europacupen som ligger foran oss. Vi har jo også tatt oss fram til NM-finalen som spilles i Oslo Spektrum 28. april. Det gleder jeg meg til, sier Anette som da har sjansen til å bli norsk mester for første gang.
Når hun ikke spiller håndball studerer Anette ved Norges Markedshøyskole i Oslo. Hun har hybel på Kjelsås, men tar relativt ofte turen hjem til Fredrikstad for å hilse på foreldre og venner.
- Med så mye håndball kan jeg ikke nekte for at det i perioder går litt utover studiene. men jeg forsøker å være disiplinert. Så langt har det gått noenlunde greit.

Mange å velge blant
Landslagstrener Marit Breivik legger ikke skjul på at hun ser lyst på framtiden og på mulighetene i VM som spilles i desember.
- En rekke av veteranene har signalisert at de er interesserte i landslagspill igjen. I øyeblikket er det snakk om syv av de etablerte stjernene. Blant andre keeperfenomenet Cecilie Leganger.
- Minst like gledelig er at det kommer så mange unge og lovende spillere bakfra. De vil helt sikkert gi veteranene hard kamp om plassene, sier Marit Breivik.
Og i den gjengen inkluderer hun altså i høyeste grad Anette Hovind Johansen.

Mer fra Dagsavisen