Nyheter

Verker etter å komme i gang med storprosjektet

Stjernen er forberedt på å starte den konkrete prosessen i forhold til Arena Fredrikstad. – Vi har satt ned en styringsgruppe og er klar når det måtte være, sier prosjektleder Sverre Christian Jarild.

Det er et stort forarbeid som venter før spaden kan stikkes i jorda. Stjernen bare verker etter å komme i gang.

– Nå må først hovedreguleringsplanen for hele Værste og arenatomta på plass. Det er første steg, sier Jarild.

– Vi jobber med prosjektet og føler vi ligger godt an i så måte. Vi er klare til å ta fatt når det måtte være, men det hviler først og fremst på kommunen nå. Vi skal i møte med dem før jul, er vi lovet.

Arkitektkonkurranse

Etter hva vi har forstått er det allerede meldt om interesse fra sponsorer som er nysgjerrige på VIP-plasser og bokser til benyttelse på kamper og andre arrangement.

– Jo, vi har vel fått noen henvendelser, men det er foreløpig ikke stort vi har å meddele. Vi vet jo ikke hvordan hallen blir seende ut. Det skal utlyses en arkitektkonkurranse etter hvert. Først når vi kommer så langt vet vi vi hva vi kan tilby.

– Vi skal også på noen studiebesøk til andre haller. Et besøk i Växjö er spikret og vi skal også til de norske klubbene som nå er i ferd med å få nye arenaer, kan han fortelle.

Klar til sluttspillet 2022?

Det er nesten fem år til Arena Fredrikstad etter planen skal stå ferdig så Stjernen har et hav av tid til forberedelser på et nytt liv.

– Det er tenkt at nye Frederik II skal være klar til skolestart i august 2022. Det tar vel kortere tid å bygge arenaen så kanskje til sluttspillet 2021/22? Det hadde vært å håpe, sier Stjernens prosjektansvarlige, Sverre Christian Jarild, på telefonen fra en seilbåt i Adriaterhavet.

Mer fra Dagsavisen