Nyheter

Trekker seg fra «Aktiv på dagtid»

Hvaler kommune trekker seg fra samarbeidsprosjektet «Aktiv på dagtid». Dette meldte «Aktiv på dagtid, Østfold» på sine Facebook-sider forrige uke.

– Smålig tiltak av Hvaler kommune, uttaler leder for underskriftskampanjen «Få tilbake Aktiv på Dagtid i Hvaler!» Karin Gullhav.

«Aktiv på Dagtid» er et samarbeidsprosjekt mellom Østfold Idrettskrets, NAV og de fleste kommunene i fylket. Prosjektet er et treningstilbud for alle mellom 18 og 67 år som står helt eller delvis utenfor arbeidslivet, og som mottar for eksempel sykepenger, arbeidsavklaringspenger eller uføreytelser. Hvaler kommune har nå sagt opp sin avtale rundt samarbeidstiltaket, noe som betyr at personer med adresse i Hvaler ikke lenger har mulighet til å kjøpe treningskort til «Aktiv på Dagtid» sine aktiviteter.

– Stor glede og god helsegevinst

Anita Lorentzen er en av de som har hatt god nytte av treningstilbudet. Hun har benyttet tilbudet i flere år, og synes det er veldig synd at kommunen ikke ønsker å fortsette å være en del av tilbudet.

– For meg har treningstilbudet gitt meg stor glede og god helsegevinst. Det er av stor nytte å ha faste tider og et fast opplegg. Jeg synes det er veldig synd at Hvaler kommune ikke vil betale 15 000 kroner for å være en del av Aktiv på dagtid, uttalte Lorentzen tydelig skuffet over kommunestyrets beslutning.

– Smålig tiltak av kommunen

Demokraten har ikke lyktes å få kontakt med ordfører Eivind Borge, og kjenner ikke til hvor mye kommunen vil spare på å trekke seg ut av tilbudet. Karin Gullhav er heller ikke veldig imponert av kommunestyrets beslutning.

– Jeg synes det er et smålig tiltak av kommunen. Etter hva jeg kjenner til sparer kommunen 30 000 kroner på å trekke seg ut. Etter mitt skjønn burde kommunen kuttet i poster hvor de virkelig bruker store penger. Å kutte et tilbud som vil ha negative konsekvenser for helsen til veldig mange, er ikke veien å gå, uttalte Gullhav tydelig oppgitt.

Gullhav stusser også veldig på kommunens begrunnelse.

– De har blant annet begrunnet sin beslutning med at det er få som benytter seg av tilbudet. Men jeg tror at kommunen ikke har vært flinke nok til å promotere tilbudet. Jeg har snakket med flere trygdede, og de blir overrasket når jeg forteller at tilbudet eksisterer. Gullhav har fått mye støtte for å ha påbegynt underskriftskampanjen, noe hun setter stor pris på.

– Jeg har fått mye oppløftende ros for initiativet mitt. Nå håper jeg at mange ønsker å signere på kampanjen, slik at vi kan få kommunen på bedre tanker.

demokraten@demokraten.no

Mer fra Dagsavisen