Sarpsborg

To sarpinger klare for MGP 2017

Ulrikke Brandstorp og Åge Sten Nilsen er med i den nasjonale konkurransen.

Bilde 1 av 2

Tirsdag presenteres de ti artistene som skal kjempe om å representere Norge under Eurovision Song Contest i mai. Åge Sten Nilsen og Ulrikke Brandstorp deltar.

Ulrikke deltar med låta «Places» som hun har skrevet sammen med en annen Idol-deltaker, Tony Alexander Skjevik.

Åge Sten Nilsen har deltatt i MGP med Wig Wam før. Denne gang gjør han et forsøk med bandet Ammunition. Låta «Wrecking Crew» er skrevet av frontfigur Åge Sten Nilsen og Erik Mårtensson.

Her er deltagerne

Jowst

Består av musikkprodusenten Joakim With Steen, som blant annet har jobbet med CLMD, og sangeren Aleksander Walmann.

Fra Porsgrunn.

Elin & The Woods

Duoen utgjøres av den velkjente samiske folkpopartisten Elin Kåven i elektronisk samspill med Robin Lynch. Navnet fikk de da Kåven alltid sa hun måtte «ut og snakke med skogen før jeg bestemmer meg». Musikken beskrives som electrojoik – elektronisk musikk med tunge rytmer og joik.

Fra Karasjok/Sandnessjøen

Kristian Valen

Komikeren er klar for Melodi Grand Prix, og kan skilte med en stemme og fremføring av sin hit «Still Here» som fikk Michael Jacksons mor til å få tårer i øynene da han sang den for henne i Los Angeles.

Fra Stavanger.

Ulrikke

Ulrikke med etternavnet Brandstorp sang seg til semifinalen i The Voice i 2015 og har spilt barneteater, før hun nå har turnert med Queen-showene – noe som gjør at hun vil konkurrere mot sin tidligere sjef Åge Sten Nilsen.

Fra Sarpsborg

Rune Rudberg Band

Med Rudberg i spissen, og et herrelag som teller Ketil Fog, Egil Brattås, Bjørn Teig, Tor Brasetvik og Tore Blestrud, blir det dansebandmusikk i startfeltet også i år.

Fra Østfold

Ammunition

Dette er hardrockbandet til Åge Sten Nilsen fra 2005-vinnerbandet Wig Wam. Der har han med seg krefter som Erik Mårtensson, Victor Cito, Jon Pettersen, Magnus Ulfstedt og Lasse Finbråthen.

Fra Østfold

Amina Sewali

Hun har vært å se på Nationaltheatrets scene som Solveig – men som musiker kaller hun seg et enkvinnes beatboxing-band. Er i ferd med å skuespillerutdanning gjennom Det Multinorske, som er Det Norske Teatrets ikke-vestlige satsing, men utga debutalbumet som musiker allerede i 2011.

Fra Oslo.

Ella

Fra Oslo

Jenny Augusta

Nok et ubeskrevet blad på riksplan. Hun sang seg til semifinalen i «Norske Talenter» i 2015 med sangen «Drit og dra», og har både spilt Springsteen og varmet opp for Senjahopen.

Fra Brønnøysund.

In Fusion

Gruppen består av LIPA-utdannede Nina Grødahl, Saima-Irén Miam, som har vært med i «The Stream», og rockevokalisten Miriam Raanes.

Fra Sør-Trøndelag. (NTB)

Mer fra Dagsavisen