Nyheter

Skal stille ut i Kina

I slutten av måneden reiser Yvonne Jeanette Karlsen til Kina. Der skal hun stille ut bilder i en «liten» kinesisk kystby.

Den «lille» kystbyen Yantai har over seks millioner innbyggere, og bli regnet som liten i kinesisk størrelse. Det er der Fredrikstad.kunstneren Yvonne Jeanette Karlsen skal stille ut bilder fra 1. til 8. august.

– Det Blir veldig spennende. Jeg gleder meg til å se østen, men er også spent på mottaglesen av bildene og hele opplegget, forteller Karlsen til Demokraten.

Får hele oppholdet betalt

Kunstneren har fått denne muligheten etter at lederen for kunstatelieret hvor hun skal stille ut, kom til Fredrikstad med følge og besøkte Karlsen i atelieret i Storgata.

– De lette etter kunstnere til å stille ut i Kina, og etter en runde hvor flere kunstnere ble vurdert, ble jeg plukket ut som en av ni norske kunstnere, forteller hun.

Med seg til utstillingen i Kina har Karlsen ti bilder spesielt valgt ut av atelieret i Kina. I tillegg får hun hele oppholdet og all mat og drikke dekket av den kinesiske regjeringen.

– Det eneste jeg skal betale selv er reisen frem og tilbake, sier hun.

Stiller ut på Hvaler

Karlsen maler figurative malerier, og har som oftest mennesker i kunsten sin.

– Det er ikke så mange i dag som driver med denne typen figurativ maling, så man kan si at det er litt «old-fashioned», forteller hun.

Det er ikke første gang Karlsen stiller ut i utlandet. I 2011 hadde hun en utsilling i Istanbul, og i september dette året går turen til Berlin, i tillegg til hjemlige utstillinger.

– Det er vedig gøy, og jeg er heldig som får lov til å leve av å gjøre noe jeg elsker.

Hvis du vil se Karlsens kunst i sommer, er du ikke nødt til å ta turen helt til Kina. Hun skal nemlig også stille ut flere av bildene sine i et galleri på Hvaler i juli.

– Utstillingen åpner 14. juli og varer til 31. juli i Galleri Langekil. Der kan publikum få se oljemalerier og litografier, forteller hun.

Mer fra Dagsavisen