Sarpsborg

Offensiv 08-kaptein vil riste av seg «drittperiode»

Når Sarpsborg 08 tar imot belgiske Genk til sin første hjemmekamp i Europaliga-gruppespillet, skal den lange tapsrekka være glemt.

Bilde 1 av 2

– Vi er store underdogs, og har vært nede i en drittperiode. Publikum skal få se en gjeng med innsats og hjerte, som ønsker å framstå på en helt annen måte enn vi har gjort i det siste, lovet Sarpsborg 08-kaptein Joachim Thomassen under onsdagens pressekonferanse på Sarpsborg stadion.

Seks strake tap i eliteserien har ført sarpingene ut av medaljekampen her hjemme, og tar man med nederlagene mot Maccabi Tel Aviv og Besiktas i Europaligaen har laget spilt over 700 minutter fotball siden sist de kunne innkassere en seier.

Les også: Møkk under neglene framfor penger ut av vinduet var oppskriften for fotball-Norges Fugl Føniks (+)

Tror på 3–1

Men nå blir det andre boller, konstaterer Thomassen.

– Det er på tide med en seier igjen, og hvorfor ikke nå? Genk er på andreplass i Belgia, en veldig god liga. Vi vet det er en massiv utfordring, men vi må være offensive. Er 3–1 til Sarpsborg greit for deg, svarte kapteinen med glimt i øyet på spørsmål fra en belgiske journalist om hvilket resultat han vil være fornøyd med.

Han legger ikke skjul på at det blir en spesiell opplevelse å lede laget sitt ut på banen til deres første hjemmekamp i gruppespillet i den neste gjeveste europeiske klubbturneringen.

– For meg som har spilt barnefotball her er dette egentlig noe du bare drømte om i det fjerne. Det er klart det er stort, men når du kommer utpå er det egentlig bare en helt vanlig fotballkamp, selv om det er litt flere folk enn vi er vant til. Vi får håpe det gir litt effekt i eliteserien også, at vi klarer å dra med oss flere på tribunene i hverdagen, og ikke bare til de store kampene, sier Thomassen.

Les også: Arne Scheie: – Utvilsomt en av de største norske klubbprestasjonene gjennom tidene (+)

###

FÅR GÅSEHUD: Sarpsborg 08s styreleder Cato Haug kjenner nakkehårene reise seg med tanke på Genk-kampen FOTO: Hermund L. Kjernli

Grønt lys for stadion

Og det er ikke bare blant spillerne spenningen er stor foran hjemmedebuten.

– Ved alle store arrangementer er det alltid noen som løper rundt som piska skinn til det braker løs, selv om alt ser klart ut fra utsiden. Jeg føler likevel at vi har god kontroll, sier styreleder Cato Haug i Sarpsborg 08.

De siste ukene har klubben og alle dens frivillige jobbet døgnet rundt for å få stadion klar til den store scenen. Blant annet måtte tilskuerkapasiteten økes med rundt 1.500 seter.

– UEFA har vært her de to siste dagene uten å finne noen utfordringer som ikke kan løses på kort varsel. De har vært veldig positive, løsningsorienterte og samarbeidsvillige – ikke det byråkratiske trollet de ofte fremstilles som, fastslår Haug.

Dermed virker alt klappet og klart for torsdagens fotballfest i Olavs by.

– Bare jeg tenker på det er det nesten så både nakke- og armhår reiser seg. Det å se stadion slik den fremstår nå, med Europaliga-logoer over alt, gir en liten klump i halsen, fastslår Haug.

Mer fra Dagsavisen