Sarpsborg

Borregaard vant klimapris

Næringslivets klimapris gikk til Borregaard.

Prisen, som deles ut av ZERO, NTNU og NHO, ble overrakt på Zerokonferansen onsdag kveld.

- Borregaard går foran i det grønne skiftet med utvikling av fornybare råstoff og biomasse. Klimagassutslippene fra fossil plast og materialer er betydelige globalt, og må erstattes av fornybare løsninger. Borregaard viser at slagordet "alt som er laget av olje kan lages av tre" er en meget god forretningside for det grønne skiftet og for Norge, sier leder i ZERO Marius Holm.

- Borregaard er glad for den anerkjennelse som gis gjennom denne prisen. Bærekraft og klimaperspektivet er integrert i selskapets mål, forretningsmodell og er en viktig føring for våre forsknings- og utviklingsaktiviteter. Vi kan også dokumentere at våre biobaserte produkter ikke bare har gode kvalitetsmessige egenskaper, men også har et langt bedre klimaregnskap enn oljebaserte alternativer, sier Per Sørlie, administrerende direktør i Borregaard.

I sin begrunnelse legger juryen vekt på at Borregaard er en norsk bedrift med aktivitet over hele verden, og at bedriften har et av verdens mest avanserte bioraffineri. Deres hovedmål er å levere bærekraftige løsninger basert på fornybare råvarer. Juryen viser til at Borregaard med sine unike kompetanse driver det grønne skiftet videre, og bedriften flere ganger har utvidet mulighetsrommet for hvor fossilt råstoff kan erstattes.

Mer fra Dagsavisen