Nyheter

Frp-Sylvi på signeringsferd

En nesten fullsatt storsal i Onsøy Rådhus tok i mot Frp-toppen Sylvi Listhaug som kom for å promotere boka "Der andre tier" mandag kveld.

- Skal jeg få solgt boka så må jeg ut å møte folk, kunngjorde den konstituerte Frp-lederen for pressen mens hun selv bar stablene inn i rådhuset.

Byr på seg selv

Her stod Fredrik Ellefsen fra Libris Bokhandel klar til å selge "Der andre tier" mens Listhaug selv kåserte om innholdet:

- Boka mi er slettes ikke bare et angrep på alt og alle slik kritikerne forsøker å gi inntrykk av. Den tar snarere mer for seg slike ting
oppveksten min på Sunnmøre hvor jeg bodde på et loft sammen med bestemora mi, bakgrunnen for hvorfor jeg kom med i Frp og lærdommen jeg fikk av John Alvheim - en av de største politikerne vi noen gang har hatt i vårt parti, poengterte Listhaug.

På spørsmål fra Demokraten om hva hun mener om kritikken fra blant andre Den Norske Kirkes preses Helga Haugland Byfuglien om bokas kontroversielle innhold, uttalte Listhaug dette:

- Kritikken er som forventet. Men jeg står for hva jeg sier; jeg synes det er utidig av kirkens ledere å stadig blande seg inn i politiske spørsmål. Dette fører til at kirke og politikk ender i et sammensurium som er svært uheldig for begge parter, understreker Listhaug.

- Når blir du statsråd igjen?

- Tida får vise hva som skjer. Nå koser jeg meg på Stortinget. Og jeg reiser rundt og snakker med en masse folk.

- Besøker du også mange andre av Frps kommunepartier i et ærend som i dag?

- Ikke mange. Men jeg forsøker å komme når jeg blir invitert, svarer politikeren - og forfatteren.

Mer fra Dagsavisen