Halden

Økte besøket med 55 prosent på tre år

Martin Gundersen og teamet på Brygga Kultursal kan vise til eksplosiv besøksøkningen fra 2013 til i år.

Martin Gundersen og teamet på Brygga Kultursal presenterte denne uka et saftig aktivitetsprogram for kommende høst og vinter. Besøksøkningen er eksplosiv i kultursalen fra 2013 til i år.

Martin Gundersen har en fortid skreddersydd for jobben som daglig leder for Brygga Kultursal. Han har vært kinosjef i Halden, markeds- og produksjonskonsulent for Blåseensemblet (DNBE), og har blant annet høgskoleutdannelse innen visuell- og estetisk kommunikasjon og Kultur og ledelse.

-Jeg har vært Brygga Kultursal i snart 3,5 år og jeg trives, forteller han.

Brygga kultursal

Byens kulturelle storstue

Brygga åpnet dørene i desember 2008, og brukes foruten som øvingslokale for DNBE til konserter, teater, konferanser, litteraturkvelder og andre typer arrangementer.

-Det er muligheter for mange typer prosjekter hos oss, sier han og kan vise til en formidabel vekst i publikumstilstrømningen

2013 (12 895), 2014 (17 653), 2015 (18 277), besøk per august 2016: 15 026.

-Vi ligger dermed an til 20 000 besøkende i år, en økning på 55 prosent på tre år, forteller Gundersen.

Brygga kultursal

Program for enhver smak og alder

I høst-og vinterprogrammet, som nylig ble presentert, finner man alt fra Dracula med Trond Holter via Hanne Boel, Mikael Wiehe, Kari Bremnes, Ingvar Ambjørnsen og mange flere store artister over til Flåklypa og barneteater.

-Vår ledetråd er alltid bredde og for alle aldre. Vi mener å ha noe for alle, unntatt dans. Det er en genre som det er få produksjoner av. Men det er ikke glemt, og vi vil forhåpentligvis kunne presentere dette senere, sier han.

Enkelte sikre vinnere

-Vi var sikre på forhånd at Lars Winnerbäck ville selge ut, og det gjorde konserten på en dag. Det er noe med Halden og svenske artister. Nå på søndag står Melissa Horn på scenen og vi har få billetter igjen i skrivende stund, forteller han.

Også for konsertene med Hanne Boel og Øystein Sunde & Ingrid Bjørnov er billettene revet bort.

-Bookingprossessen foregår på den måten at vi sonderer terrenget, har tett dialog med andre kulturhus om erfaringer og salgstall, og så velger vi å sette artisten eller ikke. I tillegg får vi mange henvendelser fra managementene om deres artister, sier han.

God respons fra alle hold

Det er mye ros å hente for Gundersen og teamet fra artistene, som benytter Brygga Kultursal.

-Vi får mye skryt for behandlingen av artistene, og vi legger stor vekt på å yte god service, sier Martin Gundersen.

-Nytt, i alle fall mer fokus på, er supportartister, eller oppvarmingsartister til hovedartistene. Det betyr at folk får to konsertopplevelser i ett, sier han.

Mer fra Dagsavisen