Halden

-Litt nervøs, men gleder meg mest

Trond Holter er den haldenmusikeren som har spilt for det største publikummet noensinne. Nå er han klar med sin egen "Dracula - Swing of Death"-debut i Halden.

Trond Holter har spilt på store arenaer mange steder ute i verden.

En ting er MGP-deltakelse med Wig Wam i 2005 med seier i det norske uttaket med  låta "In My Dreams".

Både vinneren og sendingen ble store suksesser. Den norske TV-sendingen ble fulgt av 1.352.000 seere, det høyeste seertallet siden 1996.

Wig Wam seilte opp som store favoritter i Eurovision Song Contest 2005 ute i Europa. De kvalifiserte seg til finalen og endte til slutt på en delt 9. plass med Danmark.

TV-sendingen fra Kiev ble sett av 160 millioner mennesker.

Men Trond er megastor flere steder i verden, der han har spilt heavyrock, og i Japan har han spilt i de største konserthallene, på fotballbaner og arenaer for 100.000 mennesker.

Nå skal 369 stoler fylles i Brygga kultursal den 28. oktober.

"«Dracula-Swing of Death» er spekket med "songs made for the history books". Som komponist og utøver har Trond Holter aldri vært bedre, og hans sjelfulle og virituose gitarspill er av samme kvalitet som Brian May, Eddie Van Halen og Yngwie Malmsteen!" - Scream Magazine, 6/6

###

Bernt Jansen (Artch, Wig Wam, Baby Snakes) på bass blir å se og høre sammen med Trond Holter kommende fredag.

-Kjenner det litt i magen

Det å spille på hjemmebane kan være spennende, selv for Trond, som de siste 25 årene har vært aktiv som profesjonell musiker.

Han har tidligere spilt i lokale band som Jack Daniels, Firefox, Bancock Suxx, DagFinn og med Ole I'Dole.

Senere ble det Dream Police, Trond Holter Band, Wig Wam, og han er gitarist i Jorn, Baby Snakes og sitt helt eget prosjekt Swing of Death, som ble startet i 2009.

Det er med Swing of Death han står på scenen i Brygga kultursal kommende fredag.

-Det er alltid litt ekstra å spille på hjemmebane. Akkurat nå er det så mye praktisk som skal på plass, at jeg ikke har tid til å grue meg, men jeg tipper det kommer krypende 15 minutter før jeg går på scenen, sier Trond og legger til

-Men de som kommer til denne konserten er folk som vil meg vel fra Halden og andre steder, så jeg gleder meg også veldig til å møte publikum med denne forestillingen.

Alltid med et glimt i øyet, og Trond takler små og store utfordringer på scenen.

Et stort prosjekt av lyd og visuelle effekter

Albumet "Dracula – Swing of Death" er et konseptalbum med Jørn Lande & Trond Holter basert på Bram Stoker's Dracula, og utkom i januar 2015.

Det er 10 spor på hardrock-albumet med spilletid 48 minutter.

-Albumet solgte godt mange steder i verden, og vi fikk "terningkast 6" og "100 av 100 poeng" blant mange musikkanmeldere, forteller Trond.

Det øves og øves for tiden til forestillingen "Dracula - Swing of Death", som har sin premiere på Brygga kultursal.

-Det er en spennende forestilling, og foruten en solid dose musikk, blir det visuelle veldig stort i forestillingen, forteller Holter.

A Taste of Transilvania

"Dracula - Swing of Death" er et rockeopera-konsept.

Prosjektet har musikk, som forteller en historie om vampyrer, og har undertittelen "A Taste of Transilvania".

Showet beskrives som et rock 'n' roll horror show fordi det i tillegg til det musikalske fokuset blir brukt andre virkemidler for å formidle historien.

Bandet består av  Nils K Rue: Lead Vocals Trond Holter: Guitars Bernt Jansen: Bass Per Morten Bergseth: Drums Erling Henanger: Synth/Keyboard Lena Fløitmoen: Lead and Background Vocals

Mer fra Dagsavisen