Nyheter

Kommunen ville lage is-café i Flora-bygget. Raja: – Bygningen er jo min!

- Det står i Fredriksstad Blad at kommunen vil overta Flora for å lage is-cafe som i gamle dager. Men bygningen er jo min!

Dagen før formannskapet skal behandle den mye omtalte Flora-saken, viser Raja fram et dokument han mener kullkaster hele den nostalgiske tilbakeføringen Hans Ek (Sp) har slått til orde for.

Kjøpte for 310.000

- Jeg er dårlig på norsk. Raja skjønner ikke språket. Og han forstår seg ikke på sånne papirgreier, sier 53-åringen og omtaler seg selv i tredje person.

- Men her er et bevis på at jeg eier Ntgårdsgata 4 og at jeg kjøpte stedet av Bjørnen Eiemdom A/S i 1999 for 310.000 kroner. Da kan ikke kommunen bare komme å ta stedet? spør Raja seg.

I går gikk han til advokat Arne Sekkelsten for å be om at saken i formannskapet utsettes. Hans Ek - som i teknisk utvalg stemte for transformasjonen, sier nå:

- Jeg tror nok planen vil bli gjennomført. Men; som jeg har sagt hele veien vil vi ikke skape problemer for innehaveren. Og når det er slik at festekontrakten går ut i 2018 må Raja uansett ha et vederlag for det han har investert, sier Ek.

Sekkelsten: - Her er det mye rar saksbehandling. Jeg tror det beste er at kommunen og Raja nå kan møte hverandre. Stikkord er diplomati. Med diplomati og møter kan man sikkert både få til videre drift, toalettløsninger osv, forklarer advokaten.

Mer fra Dagsavisen