Nyheter

Klumper i softisen

Sett i lys av feil begått av administrasjonen, blir svarene fra kommunens eiendomssjef Bjørn Hansen som krokantopping på hele saken.

Som vi fortalte på førstesiden torsdag 8.september kunne restaurant-driveren Zafar Iqbal Raja dokumentere at han er Floras rettmessige eier. Bakgrunnen for situasjonen var at politikerne Hans Ek (Sp) og Svein Erik Thorvaldsen (Ap), siden sommerens varme solstråler traff eikekronene i Kirkeparken, gikk inn i nostalgiens slør og drømte seg vekk med en softis i hånda vandrende rundt paviljongen med myke godsaker toppet av sjokolade. Så godt smakte det at både Ek og Thorvaldsen sa ja til å lage en softis-restaurant av etablissementet.

Men rett skal være rett, når politikerne leste våre harde fakta rundt planene om etableringen av en isbar med mykt innhold beklaget begge situasjonen på det sterkeste overfor Zafar Raja - ergo ble begge parter vel forlikt over en iskrem og kaffe. «Kontrakts-saken på Demokratens forside torsdag kullkastet hele saken i formannskapet.

Dette dokumentet skulle så absolutt ha fulgt saken fra behandlingen i Teknisk Utvalg og videre mot formannskapet. At rådmannen ikke har lagt kontrakten ved er svært kritikkverdig. Og; hadde vi sett dette skjøtet så ville vi jo aldri i verden ha gått inn for en omgjøring av Flora slik vi gjorde i Teknisk Utvalg», sa Ek til oss - med bifall av Svein Erik Thorvaldsen.

Rådmann Ole Petter Finess i Fredrikstad kommune ønsket ikke å uttale seg - han hadde gitt grøntforvalter Inger Hilmersen oppgaven med å klargjøre Flora-saken for politisk behandling. Selvfølgelig er det kritikkverdig at rådmannen ikke hadde lagt ved festekontrakten med Raja, en kontrakt som løper ut i Men samtidig må man spørre seg om det er manglende kunnskap, rutiner eller dårlig kommunikasjon internt i administrasjonen som medfører slike feil? - likevel, det er Finess som må ta ansvaret.

Sett i lys av nevnte feil begått av administrasjonen, blir svarene fra kommunens eiendomssjef Bjørn Hansen som krokantopping på hele saken. Hansen bekrefter på sms til oss at han to ganger har oppsøkt Raja med beskjed om at kommunen vil vurdere å kjøpe Flora-bygget. Zafar Iqbal Raja sier på den annen side at Hansen lovet å komme snart tilbake - men at det var tre måneder siden han sist snakket med eiendomssjefen! Ord er viktige i kommunikasjon - såfremt det er kommunikasjon(også på Rådhuset)

Mer fra Dagsavisen