Nyheter

Kjemper mot tidligere mestere

Sebastian Aslaksrud(19) fra Råde skal til helgen ut å kjempe mot tidligere Europamestere, Verdensmestere og Rio klare bmx ryttere fra hele Europa i årets Europa Mesterskap i BMX som avholdes i Verona, Italia.

Sebastian har i sitt første år i elite klassen prestert på ett såpass bra nivå at han er tatt ut på landslagsoppdrag til EM i Italia. Semi finale i Europa Cup og syklet i sin første World Cup , der han bla. kvalifiserte seg videre av over 110 deltagere, dette i et OL år da nivået er toppet, er bare noen av resultatene unggutten har dratt i land hittil i år.

Eneste

Sebastian er i år eneste BMX rytter fra Østfold som er blitt gitt muligheten til å representere Norge under årets Europa Mesterskapet i BMX.

Han kommer til å delta på to forskjellige konkurranser under årets EM. Vanlig konkurranse går på søndag, men på fredag vil det for første gang bli avholdt EM i TimeTrail(tidsprolog). Her er det ikke kniving mot syv andre ryttere men en kamp mot deg selv først og fremst men viktigst klokka, da det er raskeste banetid som vinner. Det bli kåret Europamester i begge konkurranser.

Takknemelig

Sebastian er utrolig takknemmelig for alle sponsorer, venner og familie som støtter han og hjelper han nå målene sine. Han sier han hadde aldri kommet så langt han har gjort til nå uten deres støtte.

Det nye super BMX anlegget i Råde rakk å bli ferdig i tide til at Sebastian fikk trent noen økter på Supercross formatet, som er det EM,VM, VC og OL blir kjørt på. Dette anlegget har etter bare noen få økter utgjort en stor forskjell og Sebastian føler seg mer klar for et løp i dette formatet en noen gang tidligere.

Mer fra Dagsavisen