Nyheter

Ja til Drillos Allé fra Drillo

-Jeg har ingen sterke motforestillinger, sier Egil "Drillo" Olsen til Demokraten om Odd Løkkeviks forslag om å omdøpe Raumagata på Lundheim til Drillos Allé.

Dermed har kulturstyret i Fredrikstad kommune fått grønt lys fra den utflyttede fotball-kjendisen til å realisere Løkkeviks gatenavn-forslag. For som utvalgsleder Atle Ottesen (Ap) uttalte til Demokraten i går; ingen navnskifte dersom Drillo selv ikke ønsker.

Bodde på Lundheim på 1950-tallet

Før en fotball-reise til Slovenia fra torsdag til lørdag og kommentator-oppdrag i Bergen mandag, sier Egil Roger Olsen dette om Odd Løkkeviks initiativ:
-Hvis kulturstyret i Fredrikstad slutter seg til Løkkeviks idé, så synes jo jeg forsåvidt at dette er morsomt. Man føler at man blir satt pris på - ja.  Men; jeg har aldri bodd i Raumagata, jeg bodde i Sindingsgate like ved, påpeker Olsen som kom til Lundheim fra Trara som 12-åring i 1954. Så flyttet han videre til Hvaler i 1959 hvor han ble lærer på Asmaløy, bare 17 år gammel.
-Hva slags forhold har du til Lundheim i dag?
-Jeg må være ærlig å si at jeg ikke lenger har noe særlig kontakt med de jeg vokste opp sammen med der borte ved klubbhuset. Det har blitt sånn, dessverre.  Det går også flere år mellom hver gang jeg er over på Østsiden. Og jeg vet heller ikke hvem som bor i barndomshjemmet i Sindingsgate 8 lenger. Men jeg er i Fredrikstad litt til og fra for å besøke søstera mi, forteller den arbeidssomme ex-landslagstreneren som satte både Fredrikstad og Norge på verdenskartet da han tok landslaget til seier mot Brasil i fotball-VM i 1998.

Apoteker Sinding

Odd Løkkevik sier til Demokraten at han er glad for Olsens mottakelse.
-Bra. Nå gjenstår bare behandlingen i kulturstyret. De sier forhåpentligvis ja når Drillo har sagt ja.
Demokraten:-Hva er bakgrunnen for at det er vanskeligere å omgjøre Egil Olsens barndoms-gate Sindingsgate til Drillos Allé enn å gjøre tilsvarende i Raumagata?
Løkkevik: -Sindingsgate er oppkalt etter en person (apoteker Holger F.Sinding 1741-1789 journ. anm.), mens Raumagata har fått sitt navn fordi den nederste delen av Glomma - fra Romerike og ut til havet - i norrøn tid ble kalt Rauma, som skal være etter Raunelv eller Ramuelf, forklarer initiativtakeren og legger til:
-Da Gunnar Stabbur-Nilsen skulle få oppkalt en gate etter seg for en del år tilbake burde det ideelt sett vært Brochsgate som ble "hans" gate. Men fordi Broch i likhet med Sinding også var en person fra byens lokalhistorie falt valget istedet på Torbjørnsgate som altså ikke hadde en tilsvarende lokalhistorisk navn-bakgrunn, forklarer Løkkevik.

Mer fra Dagsavisen