Halden

Bobil-sjåfør påberoper seg nødverge

Mannen, som søndag ble pågrepet etter en biljakt i Halden, påberopte seg nødverge i forbindelse med fengslingsmøtet i Halden tingrett tirsdag.

Av Johnny Larsen

Den 61 år gamle mannen, som er pågrepet for å  ha kjørt inn i en politibil på Sørlifeltet i Halden sist søndag, forklarte seg i Halden tingrett under fengslingsmøtet  tirsdag.

Han fortalte til Halden24 i forkant av fengslingsmøtet, at da han var ved bilbutikken på gamle Svinesund søndag ettermiddag før politijakten startet, skal det ha hoppet en mann inn i bilen hans med pistol og truet ham. Det var under trussel at han skal ha rygget bobilen inn i politibilen bak seg.

Mannen med pistolen skal ha blitt sluppet av i industriområdet på Sørlifeltet, sier 61-åringen til Halden24.

Påtalemyndigheten ønsker å varetektsfengsle mannen i fire uker.

Rettens kjennelse kommer i løpet av dagen.

Les også

###

Kjørte på bilbutikk-eier i Strømstad

Den samme bobilen, som rygget på politiets bil på Sørlifeltet søndag ettermiddag, var involvert i flere episoder på svensk side av grensen samme dag.

En nordmann bosatt i Sverige, som driver bilbutikk, ble rammet av bobilen to ganger på Oslovägen i Strømstad.

Deretter fortsatte bobilen hjem til bilbutikkeieren, der den skal ha blitt kjørt inn i et hus og flere kjøretøy, før turen med bobilen gikk videre til bilbutikken på på norsk side av gamle Svinesund.

Pressetalsmann i Polisens region Väst, Peter Adlersson, sier til Halden24 at det hele startet på Oslovägen klokka 12.15 søndag.

- Jeg kan bekrefte at bobilen kjørte på den norske mannens bil. Ikke bare en gang, men to ganger. I høy fart ble til sist bilen påkjørt forfra, og da hadde mannen i personbilen kommet seg ut av den, sier Adlersson.

Det er Polisen i Uddevalla, som har hånd om etterforskningen, og Indre befel Stefan Lång sier til Halden24, at det både er rapportert om påkjørsel i Strømstad og at kjøretøy og et hus på Løkholmen er skadet av samme bobil.

Nyeste fra Dagsavisen.no: