Halden

- Kjørte på meg med bobilen

Mannen, som søndag ettermiddag ble pågrepet etter å ha krasjet inn i en politibil i Halden, skal ha gått til angrep med bobilen på en butikkeier på svensk side av grensen tidligere på dagen.

Av Johnny Larsen

Det var søndag ettermiddag, at føreren av en bobil rygget på en politibil på Sørlifeltet i Halden, før han senere ble pågrepet i Halden sentrum.

Flere politipatruljer var involvert i jakten på bobilen, og det hele startet etter at svensk politi sendte ut et varsel etter en hendelse tidligere på ettermiddagen.

Les også: Vraket politibil under biljakt

###

Politibilen ble vraket, da den ble pårygget på Sørlifeltet i Halden. Foto: Johnny Larsen

-Kjørte på meg to ganger

Før bobilføreren krysset grensen til Norge var han involvert i en påkjørsel i Strømstad sentrum.

Det er innehaveren av en grensebutikk for biler, som forteller Halden24 om hendelsesforløpet.

- Vi kjørte på innfartsåren inn til Strømstad sentrum, da bobilen foran oss stanset. Bilen ble satt i revers og den rygget rett inn i oss, sier butikkeieren og fortsetter

- Deretter kjørte vedkommende fra stedet, men kom tilbake i feil kjøreretning. Jeg klarte akkurat å hoppe ut av bilen før frontkollisjonen var et faktum, forteller butikkeieren.

###

Etter å ha kjørt på butikkeierens bil  i Strømstad, fortsatte ferden til Løkholmen og deretter til butikken på Svinesund. Foto: Johnny Larsen

Kjørte hjem til butikkeieren

Føreren av bobilen forsvant deretter fra stedet, men dramaet var fortsatt ikke over.

- Sjåføren i bobilen kjørte videre til mitt hus på Løkholmen. Der kjørte han inn i to biler og en campingvogn på gårdsplassen, som stod parkert hos meg. Han kjørte også inn i huset mitt, og har også vært borti naboen sitt hus, sier butikkeieren.

Var du redd i denne situasjonen?

-Jeg fryktet for hva han kunne finne på å gjøre videre, forteller innehaveren av bilbutikken til Halden24.

Skadene på bobilen forteller om flere kraftige sammenstøt, og fra Løkholmen gikk ferden videre til Svinesund, der bilbutikken ligger rett ved grensen på norsk side av det gamle Svinesundsområdet.

Her har bobilen vært forsøkt kjørt gjennom butikkvinduet.

-Påkjørt to ganger

Pressetalsmann i Polisens region Väst, Peter Adlersson, sier til Halden24 at  det hele startet på Oslovägen i Strømstad klokka 12.15 søndag.

- Jeg kan bekrefte at bobilen kjørte på den norske mannens bil. Ikke bare en gang, men to ganger. I høy fart ble til sist bilen påkjørt forfra, og da hadde mannen i personbilen kommet seg ut av den, sier Adlersson.

Det er Polisen i Uddevalla, som har hånd om etterforskningen, og Indre befel Stefan Lång sier til Halden24, at det både er rapportert om påkjørsel i Strømstad og at kjøretøy og et hus på Løkholmen er skadet av samme bobil.

- Erkjenner ikke straffskyld

Politiet i Halden bekrefter at mannen, som ble pågrepet i bobilen søndag, er fører av bilen.

Kjøretøyet står ikke registrert på førerens navn.

Halden24 har vært i kontakt med forsvareren til fører av bobilen, Tina Skeime i advokatfirmaet Storrvik, og forelagt henne den norske bilbutikkeierens uttalelser, og bedt om kommentar.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og utover det har jeg ingen kommentarer, svarer Skeime.

Føreren av bobilen fremstilles for varetektsfengsling i Halden tingrett tirsdag formiddag.

Mer fra Dagsavisen