Halden

-Fantastisk deilig å komme seg ut!

Det er en solfylt ettermiddag i september, og to blide damer og en mann i hvit uniform kommer rullende med brede smil om munnen i Glenne-området. Det er sykkeltid!

Tekst og foto: Johnny Larsen

Josef Hellinger arbeider som sykepleier ved Karrestad Eldresenter.

Til daglig foregår det meste av arbeidet inne på Karrestads avdelinger, men i dag er han på sykkeltur med Else Klaunes og Solvor Elnes.

-Karrestad Eldresenter har fått prøvelåne en elektrisk sykkel i 30 dager, den har plass til to passasjerer i tillegg til meg, sier Josef.

Det er det Halden-baserte selskapet SaresBike, som har lånt ut sykkelen.

SaresBike er en norsk importør av transport- og nyttesykler, og flere norske kommuner har gått til innkjøp av disse syklene med plass til to + en.

###

Med sykkelen kommer to og to seg ut på sightseeing i Halden-området og får nye opplevelser et stykke unna Karrestad Eldresenter. Foto: Johnny Larsen

 -Kommer oss ut på sightseeing

-De eldre savner å komme seg ut mer, og vi prøver stadig å forbedre oss. Her kan to og to få seg en tur ut sammen, forteller Josef.

Hva betyr denne sykkelen for beboerne?

-Sykkelen gir muligheter til å komme seg ut i større omkrets enn tidligere, på denne måten kan de eldre også følge med på utviklingen i byen, sier han.

For det fartes rundt og kikkes på mange steder de gamle ikke har sett før, og dette settes det stor pris på.

-Hyggelig at de ansatte tar oss med

Josef synes sykkelen er et godt tilskudd til det å gjøre hverdagen for de eldre enda bedre, og at han brenner for arbeidet sitt og oppriktig bryr seg om de eldre, er det ingen tvil om.

Else forteller at hun synes det er deilig å komme seg ut.

-Det er fint være ute nå, men det er litt kjølig i vinden, sier hun sporty og blid.

Hun er veldig positiv til sykkelturen, og forteller at hun synes det er flott at de ansatte tar seg tid til å sykle med dem.
Bør Karrestad Eldresenter burde kjøpe inn disse syklene?

-Det synes jeg, svarer Solvor.

Ønsker seg flere sykkelturer

Da Dagsavisen Østfold/ Halden24 traff de tre var det den første turen med sykkelen, men så lenge været tillater det vil den rulle jevnt og trutt.

Nå nærmer vinteren seg, men etter det blir det vår igjen og de to eldre damene vil gjerne ut på flere sykkelturer.

-Vi blir veldig godt tatt hånd om, og en slik sykkeltur er en berikelse i hverdagen, sier Solvor Elnes som legger til at de ansatte tar godt vare på dem, nesten for godt

-Vi blir litt bortskjemt, sier hun.

-Nå er det snart middag, forteller damene og den eneste bekymringen de klarer å finne fra sin plass i solen sammen med hyggelige Josef er om de ville rekke hjem fra sykkelturen til middagen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: