Sport

FSK-juniorene knuser styrkerekordene på Wang Idrettsgrymnas

Ski-juniorene i FSK setter nye rekorder! «All time high» - i styrketester på Wang Idrettsgymnas.

Verdensmester Ragnar Bragvin er mektig imponert.

For få dager siden satte flere av FSK-juniorene på idrettsgymnaset i Fredrikstad nye «Wang-rekorder» i styrke. Tobias Olsen (17) slo til med 90 push ups.

Klubb- og klassekamerat i 2.klasse på Wang, Mads Arnesen (17) tok 23 hang ups på rad. Det vil si hengende med strake armer, for så å løfte hele kroppen så høyt at haken kommer over håndfestet.

- Det er på få år vokst frem et unikt og ungt toppidrettsmiljø i Fredrikstad Skiklubb. De unge skigutta har enorm kapasitet. Potensialet og treningsviljen er kolossal, sier trener Ragnar Bragvin Andresen fra Greåker. Selv mange ganger EM- og VM-vinner på rulleski.

Det var forøvrig Tobias Olsen som tok en sensasjonell 5.plass i seniorklassen i bakkeløpet «Oslos bratteste» for et par uker siden. Der han knuste kjente toppidretts-stjerner i friidrett, langrenn, skiskyting og orientering, fra Sørkedalen og rett opp til Tryvannshøgda. Med over 420 m stigning på 2,7 km på litt over et kvarter.

- Stråler entusiasme

Tobias var bare minuttet etter dobbelt v-mester i Orientering, Carl Waaler Kaas. V-mester i skiskyting Johannes Thingnes Bøe fikk intet mindre enn grisebank av den ukjente junioren fra Fredrikstad. Som han formodentlig aldri hadde hørt om. .

15 år gamle Erik Stigen, også han skiløper i FSK, tok for øvrig en sensasjonell 31.plass i senioreliten. hele 4.600 løpere deltok i motbakkeløpet.

- Foreldre, ledere og unge utøvere i FSK-Ski ivrer etter ny kunnskap og stråler entusiasme. En fantastisk miks av ildsjeler, fortsetter Ragnar Bragvin som også er teamsjef for langløpslaget Jobzone.

Kjerringa mot strømmen

Om halvannen uke fra 9 - 13. oktober drar FSK på 5 dagers treningsleir på snø. 26-27. november er det sesongåpning og første renn på Sjusjøen ved Lillehammer.

Mot nesten alle odds satser en rekke Fredrikstad-ungdommer på å nå Norgestoppen i langrenn. I et av landets mildeste og mest snøfattige områder.

Ca. 1. Januar er det ifølge planen også klart for første kunstsnø på nye Fredrikstad Skiarena. Om kuldegradene melder seg ved Juletider. Forøvrig er det den delen av anlegget som blir arena for s.k. «Skilek» for barn, som prioriteres under første del av oppbyggingen.

Mer fra Dagsavisen