Fredrikstad

Ja til tredje byferje

Formannskapet gikk torsdag inn for å utvide ferjetilbudet i Fredrikstad. Nå er kapasiteten sprengt.

Ferja mellom Gamlebyen og Gressvik var så full ved så mange anledninger  fjor sommer, at behovet for økt kapasitet og rutefrekvens har meldt seg. På det «verste» ble passasjerer stående igjen på ferjekaiene fordi det ikke var plass om bord. Dette har medført stor frustrasjon blant ferjereisende, ifølge rådmannen.

Rådmannen og hans apparat ser også stadig nye ferjereisende i Plankebyen, og frykter flere vil velge andre transportløsninger hvis de gjentatte ganger opplever ikke å få plass. Foruten at turister populært tar seg en ferjetur for å se byen fra elva, benytter stadig flere innbyggere ferjene som transportmiddel til jobb. Ferje er gratis for passasjerer.

Ved å styrke ferjetilbudet med en tredje ferje, som kommunen allerede er i besittelse av, vil kommunen være i stand til å drifte ruta mellom Gamlebyen og Gressvik med 20 minutters reisetid mot dagens halvtime. Det vil også gi hyppigere avganger.

Formannskapet gikk enstemmig inn for å sette inn en tredje ferje fra 1. mai i år, ved å øke budsjettet med 2,5 millioner kroner. Dette ligger ikke i teknisk drifts økonomiske rammer for 2018, men løses ved omprioritering.

Saken skal endelig vedtas i bystyret.

Mer fra Dagsavisen