Fredrikstad

Han skal styre FFK-skuta framover

Joacim Heier starter som daglig leder i FFK 1. januar. Han blir også klubbens sportssjef.

Torsdag morgen inviterte Fredrikstad Fotballklubb til pressekonferanse på Stadion klokka 10. I meldinga skrev FFK kun følgende om det som skal tas opp: "Tema: Daglig leder i Fredrikstad Fotballklubb".

Klokka 10 ble det kjent at er klubbens nye daglige leder er Joacim Heier fra Rakkestad. Heier bor i Sponvika med samboer og to barn, har de to siste åra vært både daglig leder og målvakt for Kvik Haldens A-lag. Det skriver FFK på sine hjemmesider.

Ydmyk

- Jeg går til jobben med ydmykhet og respekt for klubbens lange og stolte historie. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med alle som er glade i FFK for å gjøre byen stolt av klubben sin", sier Heier til klubbens nettsider.

Heier er fra Rakkestad, og har tidligere spilt for både Sandefjord, Sarpsborg 08, Moss FK og Rakkestad IF. lfølge Wikipedia har han som målvakt hatt 17 landskamper på aldersbestemte lag.

LES OGSÅ: Godset-trener Skullerud: FFK hører hjemme i eliten

Heier ble hentet fra Sarpsborg 08 til Sandefjord i 2009, men da gamleklubben rykket opp i 2011 returnerte han til Sarpsborg.

Allerede har FFK, som denne høsten har jaktet ny trener, daglig leder, sportssjef og styreleder, funnet hovedtreneren i italieneren Andrea Loberto (42). 

Ung, ambisiøs og strukturert

I sin begrunnelse for valget skriver klubben blant annet:

Fra den meget omfattende søkermassen har vi valgt Joacim Heier, blant annet fordi han har relevant erfaring, er ung og ambisiøs er strukturert og har stor arbeidskapasitet.

Han kjenner fotballen fra innsiden som spiller og leder og bringer derfor med seg verdifull kunnskap og erfaring fra "garderoben", og fra samhandling med supportere og pressen. Han har jobbet aktivt med sponsorer og annet inntektsbringende arbeid og vet betydningen av grundig og nøktern økonomistyring.

 I tillegg til selv å ha vært spiller har han god kunnskap om fotballen lokalt, regionalt og nasjonalt. Denne kunnskapen og erfaringene gjør han også kvalifisert til å dekke funksjonen som sportssjef.

Målet for klubben de neste årene er å skape kontinuitet og utvikling i alle deler av organisasjonen. Sportslig er ambisjonen i første omgang å stabilisere A-troppen i eksisterende liga for så å sikte oss inn mot øverste divisjon.

LES OGSÅ: Oddstips: FFK på 7. plass

Heier har i perioden 2003 til 2016 vært fotballspiller/ målvakt i følgende klubber:

2003-2006          Moss FK
2006-2010          Sarpsborg 08 FK
2010-2011          Sandefjord Fotball
2011-2012          Sarpsborg 08 FK
2012-2016          Kvik Halden FK
2004-2008          U-landslaget U-18 tom U-21 Bl.a. U-19 EM i 2005

Mer fra Dagsavisen