Fredrikstad

Fra Agüero til Strømmen

Kaptein Adam Straith (26) kan forlate FFK gratis etter sesongen, men har ikke bestemt seg for om han vil gå for nye stjernemøter eller kjempe for et FFK-opprykk.

Straith er en av 12 spillere som etter sesongen står uten kontrakt med rødbuksene. Han er også en av flere som klubben har startet samtaler eller forhandlinger med.

– Vi har begynt å prate sammen. FFK har sagt at de er interessert, men jeg har ikke fått et konkret tilbud ennå. Jeg har fått beskjed om at de ser meg som en viktig del av klubbens framtid, og det er en fin ting å høre, sier midtstopperen til Fredrikstad24.

Stjernemøter

Han har på to sesonger i FFK-drakta passert 50 seriekamper og notert seg for seks scoringer. I nest siste serierunde mot Kongsvinger var han med på å berge klubben fra nedrykk til 2. divisjon.

Det står i sterk kontrast til fotballivet han lever når han er på landslagssamlinger med Canada. I debutkampen mot Argentina for noen år siden, kom han inn som innbytter et kvarter før slutt og ble bokstavelig talt kastet til ulvene. Hans første oppgave ble å markere Sergio Agüero på en corner. Han har også møtt stjerner som Real Madrids James Rodríguez og tidligere Monaco-, United- og Chelsea-angriper Radamel Falcao i kamp mot Colombia.

– Det er åpenbart en stor kontrast til nivå to i Norge. Jeg husker atmosfæren borte mot Mexico for to måneder siden, hvor det var nesten 80.000 på tribunen. Det blir selvfølgelig noe helt annet å dra til Strømmen og 200 tilskuere, slår han fast.

Men Straith er ikke typen som lar seg påvirke av rammene rundt kampene eller motspillernes navn, mener han selv.

– Agüero eller Hansen, stjernespiller eller ikke, så må man ta alle på alvor i fotball. Det fortjener også motstanderen.

Ja takk, begge deler

Straith innrømmer at han selv har ambisjoner om å spille i en toppliga i Europa, etter spill på nivå to og tre i Tyskland før Plankebyen ble hans nye hjemby.

– Noen ligaer er mer realistiske enn andre. Jeg er fri til å dra hvor som helst, da jeg uansett er langt hjemmefra, og min kanadiske kjæreste er allerede med meg, forklarer han.

I en leilighet i Storgata har de begge funnet seg godt til rette i Fredrikstad, hvor de har fått nye venner, forteller Straith. Derfor er det også et åpenbart alternativ for ham å fortsette karrieren i FFK.

– Det er ingen hemmelighet at klubben vil opp. Jeg trenger ikke å bli fortalt at vi skal opp, men vil gjerne se konkrete handlinger som viser at klubben har seriøse planer om å satse over tid. Det vil være fantastisk å få være del av en FFK-suksess, sier han, og innrømmer at det blir viktig å avvente hvem som blir trener, eventuelt sportssjef og hvilke ambisjoner og strategi FFK legger til grunn.

I dag avslutter Straith og FFK sesongen med bortekamp mot Bryne, som kan unngå nedrykk med seier over FFK og hjulpet av andre resultater. FFK står ikke lenger i fare for å rykke ned.

Mer fra Dagsavisen