Nyheter

Denne butikkjeden kommer til Værste

For noen år siden forsvant Coop Obs på Tunejordet. Nå ligger planene klare, og i 2020 kan de første hypermarkedskundene handle på Værste.

Nå har partene bak byutviklingsprosjektet på Værstetorvet, og det planlagte nye kjøpesenteret, signert sin aller første ankerleietaker.

I 2020 åpner nemlig Obs med et areal på mer enn 5000 kvadratmeter på én flate, og prosjektleder for handelsdelen på Værstetorvet, Magnus Fredriksen, sier at dette er en seier for handelen i sentrum.

– Det at et av Norges tyngste butikkonsepter for første gang velger å etablere seg i et sentrum, gir i seg selv byen en ny og viktig handelsmotor. Samtidig skaper det også mulighet til å tiltrekke seg andre konsepter som byen mangler i dag, forteller han.

270 meter til Stortorvet

Selv om det ikke foreligger noen plan på når det første spadetaket med jord løftes, så er i alle fall plasseringen av senteret klar.

Hypermarkedet vil nemlig plasseres på parkeringsplassen ved siden av studentblokkene, bak den gamle bensinstasjonen ved det som var hovedinngangen til FMV-området.

– Det er fantastisk å kunne tilby et slikt konsept 270 meter fra Stortorvet, smiler Fredriksen.

– Dette er et konsept vi i Værste ønsket oss og derfor var det også vi som tok kontakt, fortsetter han og forteller at hypermarkedet vil få egen parkering i kjelleren til 600 biler.

– Samtidig vil det også bli en ordentlig sykkelparkering på utsiden. Her vil det også være verktøy og luft, føyer Fredriksen til og sier at nettopp dette med sykkel har vært viktig i planleggingsprosessen.

Attraktiv «bjellesau»

Obs er et helt unikt konsept i norsk dagligvarehandel, og har med sine en million kunder i året den desidert høyeste handlefrekvensen her i landet.

– Vi ser fra andre steder i landet at Obs, med sin enorme kundetrafikk, er en «bjellesau» som tiltrekker seg andre attraktive handelsaktører til kjøpesentre under utvikling, sier administrerende direktør i Coop Øst SA, Tore Tjomsland.

– Historisk sett har Obs etablert seg utenfor bykjernen, men denne gangen «flytter vi til byen» og ønsker å bidra til å utvikle Fredrikstad. Samtidig ønsker vi å styrke byens rolle som ledende handelssted, fortsetter Tjomsland.

Byr på nye arbeidsplasser

Når hypermarkedet åpner på Værste i 2020, vil det by på 80 nye arbeidsplasser i Plankebyen. Samtidig vil det, i følge Tjomsland, by på ringvirkninger for annet lokalt næringsliv - særlig i byggeperioden.

– Vi har lenge sett på muligheten for å etablere oss flere steder i Østfold, fortsetter Tjomsland og forteller at det i dag kun finnes to slike markeder her i fylket. – Det er ett på Morenen Kjøpesenter og ett på Rygge Storsenter, runder han av.

Mer fra Dagsavisen