Nyheter

Bullen ikke i nærheten av nytt EM-gull

Norges medaljegrossist Grace Bullen fikk det knalltøft og gikk på et klart kvartfinaletap i 57-kilosklassen under bryte-EM i Russland torsdag. Nå må hun håpe at hennes beseirer går helt til finalen. Da blir det re-kval og en sjanse til kamp om bronsen.

21-åringen fra Fredrikstad kom til kort i møtet med Alyona Kolesnik fra Aserbajdsjan. Kampen var over etter bare litt over ett minutt. Kolesnik vant 10-0.

I kvalifiseringen gikk Bullen så vidt videre etter 4-4 mot polske Jowita Wrzesien, som plukket to poeng i løpet av de siste sekundene.

Bullen vant i fjor sitt første EM-gull på seniornivå. Hun har også ett sølv (2016) og en bronse (2015). Alle medaljene kom i 58-kilosklassen.

I år var hun tvunget til enten å gå opp eller ned en vektklasse. Bullen valgte overraskende å gå ned til 57 kilo.

– Jeg går ned en vektklasse fordi der møtes verdens tøffeste kvinner, sa hun til NRK før mesterskapet i russiske Kaspisk.

– Jeg kunne gått i 59 hvor det er halvparten så mange utøvere som det er i 57, men det viktigste for meg er å bli husket for måten jeg bryter på. Jeg vil at handlingene mine skal tale høyere enn medaljene mine, la hun til.

Det skulle vise seg at 57-kilosklassen var akkurat så tøff som antatt.

Mer fra Dagsavisen