Nyheter

Bringer diplomati inn i «brygge-saken»

Ordfører i Råde, Rene Rafshol (H) ønsker ikke lenger å se på at Krohns brygge-konflikt med kommunen aldri tar slutt. Nå vil han bringe partene til bordet.

– Jeg er skrudd sammen slik at letingen etter enhver løsning på et problem starter gjennom samtaler. Nå har det vært brev-veksling, befaringer og rettssaker gjennom 15 år. Det bør derfor bli en slutt på denne konflikten, sier Rafshol til Demokraten.

Møtes på nyåret

Finn W. Krohns bryggesak på Saltnes har vært en gjenganger i pressen siden 2003 - året da Krohn fikk en godkjennelse fra kommunen om å sette i gang rehabilitering av brygga i Saltnes som vær og vind hadde herjet med i mer enn 50 år.

Etter oppgraderingen hevdet imidlertid kommunen at reparasjonsarbeidet var søknadspliktig. Men tross innsendte søknader og en ny pålagt og gjennomført retting av brygga ble ikke kommunen fornøyd. Partene har senere møttes i rettsapparatet to ganger - med en seier og ett tap hver.

Underveis har Krohn brukt opp svimlende 3.0 millioner på arkitekter, advokater, byggesaksbehandlere og dagbøter.

Nå - i 2018 - har kommunen hentet inn konsulentselskapet Multiconsult for å få laget et såkalt forprosjekt på ei brygge som skal ligne enda mer på byggverket fra slutten av 1940-tallet enn hva Finn W. Krohn selv har fått til. Regninga på hele 1.4 millioner kroner vil bli belastet Krohn som allerede har tvangsstrekk i sin pensjon på grunn av bryggesaken som aldri finner sin løsning.

Ordfører Rene Rafshol:-Jeg har vært med i politikken siden 1991. Aldri har jeg hørt om en sak som har versert over så mange år som denne. Helt uvanlig, sier den erfarne H-politikeren som selv aldri har boret seg inn i detaljene i Krohns bryggesak.

-Hva vil du gjøre for å komme fram til en løsning slik at både Krohn og kommunen kan slippe å bruke store ressurser på en konflikt om en brygges utseende?

-Jeg har henvendt meg til rådmannen slik at vi sammen kan komme rundt et bord med Krohn-familien. Vi tar sikte på å få til dette møtet på nyåret. Nå må vi snakke sammen - ikke drive denne konflikten ut i det uendelige, sier en engasjert Råde-ordfører Rene Rafshol til avisa.

– Takknemlig for initiativet

Hytte- og bryggeeier Finn W. Krohn fester lit til Rafshols forslag:

-Jeg har møtt mange politikere og kommunale fagsjefer underveis, uten at de har vist noen spesiell, oppriktig interesse for å komme til målet med denne saken. Men; kan vi få treffe ordføreren og rådmannen som jo utgjør kommunens øverste ledelse, så er vi takknemlige for det. Også vi tror diplomati er det eneste riktige virkemiddelet nå, medgir Krohn overfor Demokraten.

Mer fra Dagsavisen