Nyheter

Barnevernsleder fikk forelegg

Barnevernslederen som i sommer utøvet fysisk vold mot en kollega i sentrum av Fredrikstad er ilagt et forelegg på 6000 kroner.

Dette får Demokraten bekreftet hos Follo politidistrikt som tidlig i høst etterforsket saken og som nylig har utferdiget forelegget.

Demokraten gjorde onsdag formiddag og ettermiddag gjentatte forsøk på å få en kommentar fra kommunens HR-sjef Kirsti Aune Sand og barnevernssjef Anne Beth Brekke Tvedt uten å lykkes.

En av de ansatte i barnevernet sier imidlertid dette om saken:

- Vi mener denne hendelsen også må få konsekvenser for avdelingslederens arbeidsforhold. Hva skal familier med barn som opplever vold i nære relasjoner tro om oss i barnevernet når vi selv har kolleger som bruker fysisk makt mot andre?

- Kommer det en reaksjon fra arbeidsgiveren tror du?

-Det forutsetter vi skjer. Kommunens HR-avdeling har så avgjort et ansvar for å ta et grep, sier den ansatte til avisa.

- ikke akseptabelt

Demokraten kunne fortelle i slutten av august at forholdet mellom den aktuelle avdelingslederen og de ansatte har vært anstrengt i halvannet år. Så anstrengt at flere har sagt opp sine jobber.

Fylkessekretær Anne Marit Svenneby i Fellesorganisasjonen for sosionomer og barneverns-ansatte, uttalte dette i sommer:

- På generelt grunnlag vil jeg poengtere at bruk av vold ikke er en akseptabel handling i noen sammenheng. Men dersom dette stemmer stiller jeg et stort spørsmål ved veiledningskompetansen til mellomlederen når han skal ut å veilede barnefamilier som trenger hjelp, poengterte Svenneby.

Nå har avdelingslederen fått et klekkelig forelegg for sin voldsbruk.

Mer fra Dagsavisen