Nyheter

Ap freder Torsnes Sykehjem

Torsnes Sykehjem skal fortsatt være et sykehjem i sin nåværende form. Dét har Fredrikstad Aps styrende organer besluttet torsdag.

- Jeg kan bekrefte at sykehjemmet i Torsnes fortsetter som et ordinært sykehjem, opplyser Ap-leder Siri Martinsen etter at partistyret og bystyregruppa samlet seg til ekstraordinære møter om den mye omtalte saken torsdag ettermiddag og kveld.

- Lyttet til folket

Vedtaket innebærer ifølge partilederen at beboerne får bli istedet for å bli flyttet til nye Østsiden Sykehjem som åpner i september.

- Har dere gitt etter for press? Eller var det slik at Ap ikke hadde noe annet valg enn å opprettholde sykehjemsplassene som kommunen sårt trenger i åra som kommer?

- I Ap har vi gode prosesser, gode debatter og så skal vi være gode på å lytte til folket. I denne saken har engasjementet vært kjempestort - og vi har lyttet til hva folk har hatt å si, poengterer Martinsen overfor Demokraten.

- Vil sykehjemmet i Torsnes overleve på sikt - eller er dette bare en midlertidig fredning?

- I vårt demokrati er det slik at rådmannen og administrasjonen innstiller - så er det politikerne som gjør vedtak. Sånn vil det også være i framtida. Nå har vi bestemt at Torsnes Sykehjem skal være et sykehjem. Da må det også bli sånn, sier Ap-lederen som selv er lettet over at "alle ble med" da partiet skulle gjøre sin konklusjon torsdag.

Emil Mørchs Minne på Kjølberg vil imidlertid bli avviklet som sykehjem.

- Tilstanden på bygningsmassen er ikke verdig for sykehjemsformålet. Derfor vil beboerne bli flyttet til topp moderne Østsiden sykehjem II når dette åpner til høsten, opplyser Siri Martinsen.

Mer fra Dagsavisen