Nyheter

Advarte Paus mot hans eget publikum

Det er en utrolig anakronisme, human-etikere fremstår som mer dogmatiske og mer utstøtende enn de mest konservative kristne. Jeg blir nærmest advart mot mitt eget publikum - av mennesker som enes i barmhjertighet. Det høres helt absurd ut.

Humanetikernes gamle talsmann og infosjef Levi Fragell gikk her om dagen ut i VG og advarte trabadur, musiker og låtskriver Ole Paus mot å spille for 2-3000 kristne og andre på OASE i Kongstenhallen.

– Jeg har aldri opplevet noe tilsvarende. Jeg advares av hunmanetikerne mot å spille og synge for mitt eget publikum - av en mann som slett ikke vet hvilke tekster, låter og sanger jeg vil fremføre i Kongstenhallen. Jeg vet ikke selv en gang hvordan kveldens program ender opp.

Ole Paus ler så han rister i samtalen med Demokraten. Dette er noe av det mest tragikomiske han har vært ute for. Jeg bør altså ikke spille og synge for de menneskene - unge og eldre - som strømmer til for å høre.

– Levi Fragells tankegods om ikke å spille for mennesker som er grepet av Gudstro - og som har en overbevisning om kjærlighet og barmhjertighet. hører vel hjemme i diktaturer og regimer vi definitivt ikke ønsker å ha noe med å gjøre...

Forøvrig gleder jeg meg voldsomt til å spille og synge i Kongstenhallen. Det er flott at det ikke er noen aldersgrense og at masse unger kommer fra OASE-leiren, selv om det lir utpå natta før jeg er ferdig.

Hva vil du trolig fremføre?

– Nei, det vet jeg ikke - ærlig talt, jeg har ikke peiling på hva det blir. Jeg kan spille halve natten til utpå morrakvisten jeg, om folk vil komme, sier Ole Paus.

– Du vet aldri hva som kommer fra Ole, sier hans egen manager Arne Aronsen. Oftest vet han det ikke selv en gang, før han vandrer ut på scenen med sin gitar.

– Han ser publikum inn i øynene og så setter han bare i gang. Noen ganger spiller han gamle klassikere som publikum absolutt vil høre.

– Vi var i Tønsberg tirsdag, spiller i Drøbak onsdag og på Kongsten torsdag, slutter Aronsen.

Mer fra Dagsavisen