Nyheter

Norge opprettholder kvoten for havets Ferrari

Norge har fått godkjent årets makrellstørjefiske. Kvoten blir på 315 tonn, det samme nivået som i 2020.

Norge — Det er den internasjonale fiskeriforvaltningsorganisasjonen ICCAT som har godkjent fisket. Den norske kvoten for 2021 er opprinnelig 300 tonn, men i tillegg har Norge fått overført 5 prosent ubenyttet mengde fra i fjor til i år, som altså gir en samlet kvote på 315 tonn, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Makrellstørja er svært populær og kalles havets Ferrari fordi den oppnår både høy fart og høy pris. Det er svært viktig at vi også i 2021 har en romslig kvote og kan fiske med like mange fartøy som i 2020. Det gjør oss rustet til å fiske hele den norske kvoten, sier fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (H).

I år blir det også åpnet for et begrenset rekreasjonsfiske med formål om informasjonsinnhenting, og å merke og slippe ut fisken. Denne informasjonen bidrar til å kartlegge utbredelsen av makrellstørje i norske farvann.

– Det er stor interesse for å delta i rekreasjonsfiske, og den store aktiviteten bidrar til verdifull informasjon og observasjoner av makrellstørja langs kysten, sier Ingebrigtsen.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen