Nyheter

Fredrikstad-mann tiltalt for besittelse av bilder og videoer som viser overgrep mot barn

Politiet skal ha funnet 6.952 bilder og 845 videoer lagret av mannen i 30-årene.

Bildene og videoene viser blant annet barn (personer under 18 år) som utfører seksuell handling eller har seksuell omgang med voksne eller andre barn.

Filene som er beslaglagt av politiet viser også barn i seksuelt betonte poseringssituasjoner, ifølge statsadvokatenes tiltalebeslutning mot Fredrikstad-mannen.

Få oversikt: Nyhetsbrev fra Demokraten

Han er tiltalt for å ha anskaffet eller vært i besittelse av bilder og videoer som framstiller seksuelle overgrep mot barn eller framstiller barn på en seksualisert måte, eller forsettlig å ha skaffet seg tilgang til overgrepsfilene.

Les også: Kjæresten dømt – kvinne fryktet at hun skulle bli drept

Fra mai 2019 til mai 2020, i sin leilighet i Fredrikstad, skal den tiltalte ved gjentatte anledninger ha skaffet seg tilgang til bildene og filmene. Da politiet undersøkte mannens datalagringsmedier ble det funnet 6.952 bilder og 845 videoer.

Når tiltalte må møte i Fredrikstad tingrett i februar, vil det bli nedlagt påstand om inndragning av mannens PC, mobiltelefon og to minnepenner i medhold av straffelovens paragraf 9c.

Les også: Dømt for utpressing etter Gaysir-møte

Da mannen ble pågrepet i leiligheten sin i mai i fjor, ble det funnet et knokejern i boligen. Statsadvokatene har reist tiltale også for dette, som spesifikt dreier seg om oppbevaring av en særlig farlig gjenstand uten å ha god grunn eller tillatelse til det. Påtalemyndigheten anser knokejernet som et rent voldsprodukt, heter det i tiltalen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen