Nyheter

Tatt i tollen med store mengder udeklarert treningsutstyr

Den polske mannen forsøkte å snike både manualer, vektskiver, treningsbenker og en ergometersykkel inn i landet – men kom ikke lenger enn til tollstasjonen ved Svinesund.

Tirsdag 8. desember stoppet tollerne en norskregistrert bil med en polksregistrert tilhenger på grønn sone etter grensepassering over Svinesund. I bilen satt en mann i 30-årene, opprinnelig fra Polen, men bosatt i Norge der han også jobber.

– Han ble spurt om hva han hadde med seg i bilen og hengeren, og da sa han at det var treningsutstyr, opplyser seksjonssjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted.

Les også: Smuglet over 300 kilo frukttobakk via ubemannet grenseovergang (+)

Tollerne måtte bruke muskler for å få løftet de tunge vektene ut i kontrollhallen.

Tollerne måtte vise muskler for å få løftet de tunge vektene ut i kontrollhallen. FOTO: Tolletaten

Dette viste seg å stemme ganske bra, for da tollerne tok lasten i øyesyn oppdaget de raskt at det dreide seg om tunge saker.

– Det så nærmest ut som et komplett treningssenter baki der, med både vekter og apparater, utbryter Grandahl.

Les også: Fant ni kilo tørket khat i norsk varebil

En opptelling viste at hengeren var fylt med både manualer, vektskiver og treningsbenker. Det ble også blant annet funnet flere matter og en ergometersykkel. Verdien på treningsutstyret er anslått til 83.458 norske kroner

– Vi fikk ikke greie på hva han skulle med dette, men har grunn til å anta at det ikke var til privat bruk. Han skulle uansett ha deklarert varene ved tollstasjonen, noe han altså ikke hadde gjort, sier seksjonssjefen.

I og med at mannen er bosatt i Norge, fikk han lov til å kjøre videre etter at tollerne hadde fått lastet av de spreke smuglervarene. Han kan vente seg en straffereaksjon fra politiet i etterkant.

Les også: Enormt alkoholbeslag ved Svinesund

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen