Nyheter

Gjorde stas på Elgpatruljen

De elsker turer og sammenkomster, «guttane» i Elgpatruljen. Med 10.000 kroner i gave fra Motorførernes Avholdsforbund blir det også råd med en skikkelig jubileumsfest!

– Er’e sant? Skal dere gi oss SÅ mye penger? utbrøt speider-nestorene Vidar Hansen og Sverre Øyvind Johansen da Einar Lande og Svenn Iversen fra MA Ytre Østfold dukket opp i speider-hovedkvarteret på Kjølberg forleden.

Les også: – Da Henrik løp rett opp i armene mine første gang vi møttes, var jeg solgt (+)

– Et viktig tilbud

Med seg hadde de to en sjekk på intet mindre enn 10.000 kroner, midler som skal bidra til at speiderforeningen for mennesker med bistandsbehov får mer å rutte med i hverdagen.

– Vi synes dere driver et svært viktig fritidstilbud i lokalsamfunnet. Dere gjør mye for folk som trenger en hånd, påpekte Lande og Iversen overfor den profilerte speidergruppa som har holdt det gående helt tilbake til 1977.

– Det er klart dette er kjærkomne penger. Når samfunnet ikke er rammet av koronavirus, er vi på farta i både inn- og utland. Vedlikeholdet av egen hytte krever også sitt. Så er vi glad i å «eta» da. «Elgane», som det finnes et 20-tall av her oppe i Borge, er jo kjent for å spise mye god pizza! Men akkurat disse pengene vil vi nok sette av til den neste jubileumsfesten i 2022. 45 år i sammen må feires, smiler Per Olav Gretland, som sammen med Finn-Erik Johannesen grunnla Elgpatruljen ved Metodistspeider-foreningen på Kjølberg.

Les også: Turtips og kart: Unik svabergtur i Torsnes (+)

Pengene MA forærte Elgpatruljen stammer fra en såkalt bingo-ring i Østfold, opplyser avdelingens leder Einar Lande:

– MA får som en idealistisk organisasjon som jobber for mindre rus i trafikken sin del av disse inntektene. Så for høsten 2020 deler vi ut hele 160.000 kroner til ulike foreninger i ytre Østfold som vi i sin tur mener bør få litt ekstra til driften, forteller Lande til Demokraten.

Følg Demokraten på Facebook og Instagram!

Mer fra Dagsavisen