Nyheter

– Dette har jeg gledet meg til lenge … og konsert med Alexander a gitt

Siri Irene Bråten og flere beboere fra Bjørneby bofellesskap storkoste seg på Isegran torsdag ettermiddag. Med viser og allsang, trygt ledet av artisten Alexander Hermansen.

Bilde 1 av 7

Selv et litt grått skydekke og temperatur rett over ti grader hindret ikke ca. 20 beboere fra boligene i Bjørneby og Bjørnebyveien å møte opp på brygga ved seilskuta Najaden. Til en gratis friluftskonsert på Isegran, med viser av Cornelis Vreeswijk, Erik Bye og Alexander Hermansens egne tekster.

– En-to-tre, en-to-tre, en-to-tre … sånn går de fleste sjømannsviser, forklarte Alexander med hjelp av tangentene. Oppfordringen om å bli med på refrenget var unødvendig. Det bølget fram og tilbake på stolene, akkompagnert av en unison Vreeswijk-slager:

– Rai ra-ra-ra-rai rai rai ra rai ra!

Les også: – Dette blir Norges lengste flytende 17. mai-tog

(Saken fortsetter under bildet)

– Tenk så heldige vi er som får vår egen konsert med Alexander Hermansen, smilte Siri Irene Bråten.

– Tenk så heldige vi er som får vår egen konsert med Alexander Hermansen, smilte Siri Irene Bråten. Foto: Tomm Pentz Pedersen

Savner Ekko-koret

Beboer Siri Irene Bråten kunne fortelle at hun hadde gledet seg hele dagen til at konserten skulle begynne. Beate Haugdal nikker og er enig.

– Alexander Hermansen har jeg hørt synge mange ganger, han er veldig flink. Nå som alt er stengt er det flott å få være med på en konsert. Jeg synger i Ekko-koret, men det er lenge siden vi har fått lov til å komme på øvelser, det savner jeg veldig.

Les også: 17. mai skal Alexander rulle med sin gamle London-taxi, fremst i veteranbil-kortesjen (+)

(Saken fortsetter under bildet)

Beate Haugdal har vært med i Ekko-koret i mange år. Koronapandemien har satt en stopp for øvelsene på Mineberget, men konserten på Isegran ble i alle fall et lite plaster på såret når savnet etter musikk blir for stort, mente hun.

Beate Haugdal har vært med i Ekko-koret i mange år. Koronapandemien har satt en stopp for øvelsene på Mineberget, men konserten på Isegran ble i alle fall et lite plaster på såret når savnet etter musikk blir for stort, mente hun. Foto: Tomm Pentz Pedersen

Et lysglimt i hverdagen

Initiativtaker til friluftskonserten, Marit Haabeth, serverer tilhørerne kaffe, saft og rykende ferske kanelsnurrer.

– Jeg ønsket å gjøre en kjedelig hverdag litt lysere for beboerne på Bjørneby, sier hun.

– Som for alle innbyggere har også tilbudene til mennesker med nedsatt funksjonsevne vært totalt fraværende de siste ukene. Det var derfor jeg kom på idéen med å arrangere en friluftskonsert her på Isegran, og kontaktet Alexander Hermansen. Ingen får jo lov til å være sammen, nå kan vi i alle fall dele en hyggelig musikalsk ettermiddag på brygga – innenfor anbefalt avstand mellom oss selvfølgelig.

(Saken fortsetter under bildet)

Artisten Alexander Hermansen kjente mange av torsdagens tilhørere og fikk enkelt med seg alle i allsangen.

Artisten Alexander Hermansen kjente mange av torsdagens tilhørere og fikk enkelt med seg alle i allsangen. Foto: Tomm Pentz Pedersen. 

– Vi er heldige som har Marit og pårørende som vil engasjere seg, skryter avdelingsleder ved Bjørneby borettslag, Terje Hafstad Halvorsen.

– I disse tider er det et kjempestort pluss, til stor glede for brukerne.

Ca. 20 beboere fra Bjørneby og Bjørnebyveien bofellesskap fikk oppleve en hyggelig stund på bryggekanten. Omkranset av seilskuta Najaden på den ene siden og pittoreske Isegran-bygninger på den andre.

Ca. 20 beboere fra Bjørneby og Bjørnebyveien bofellesskap fikk oppleve en hyggelig stund på bryggekanten. Omkranset av seilskuta Najaden på den ene siden og pittoreske Isegran-bygninger på den andre. Foto: Tomm Pentz Pedersen

Mer fra Dagsavisen