Nyheter

– Har mistet en rikskjendis

– Med Øivind Johannessens bortgang har Fredrikstad mistet en rikskjendis. Han var utvilsomt en artist hele Norge kjente til.

Det sier ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) til Demokraten.

Østfoldske Raymon

– Jeg må tilstå at dette kom veldig overraskende på. 67 år er tidlig. Altfor tidlig, sier en ettertenksom Nygård som selv har truffet byens revyskuespiller-ikon mange ganger.

– Øivind Johannessen var en nasjonal artist. Og selvfølgelig kan man si det var «Raymon»-figuren som hjalp ham dit, sier Nygård og poengterer:

– Som «Raymon» var Øivind Johannessen kort og godt med på å forsterke Fredrikstads- og Østfolds identitet. Folk trakk på smilebåndene i hele Norge av denne morokællen som på ingen måte har gitt verken byen eller fylket noe negativ oppmerksomhet slik enkelte ville ha det til for en del år tilbake. Det blir like galt som å si at Arthur Arntzens «Oluf» har vært et minus for folk nordpå. Derfor har vi alle grunn til å være stolte over hva Øivind fikk til med sin markedsføring av distriktet han kom fra, sier Nygård som uttrykker sin dypeste medfølelse med familie og venner over tapet av den kjente kulturpersonligheten.

Mer fra Dagsavisen