Nyheter

Dette må du få med deg

Onsdag 27. juni går Glommafestivalen av stabelen midt i sentrum. Vi har samlet noen av høydepunktene du må få med deg.

Glommafestivalen er for mange en sommertradisjon man må få med seg. Alt fra pappbåtseilas til konserter og markeder hører gjerne sommeren til. Her er noen av høydepunktene fra årets festival.

Onsdag

Onsdag starter festivalen, og først ut på konsertscenen er Splitter Pine. Partybandet fra Nedre Eiker er et hyllestband til norsk rock og spiller utelukkende musikk fra norske band og musikere. Bandet er booket som oppvarmingsband for kveldens høydepunkt; nemlig D.D.E.

D.D.E. ble stiftet i Namsos i 1992, og er et band mange i Norge har et forhold til. Blant annet vant bandet prisen «Årets Spellemann» under utdelingen i 1996. Så hvis du er klar for litt «Rai-Rai» på bryggekanten, er dette noe du må få med deg under årets festival.

Torsdag

Under denne festivaldagen kan ungene få bli med på tur med Eliasbåten. Den holder til på brygga ved resturant Slippen, og går hele dagen mellom 12 og 18.

Klokken 12 er det også musikkbrunch med Bjørnar Spydevold og Kari Stokke i teltet på Dampskipsbrygga. En time senere spiller Fredrikstadungane teaterstykket Emil på samme sted.

På kvelden spiller bandet SmallTown Tommy opp til dans på brygga, som oppvarming til kveldens høydepunkt; Summernights The Party. Her fremfører Øivind Blunck, Charlotte Brænna og andre fra Grease-ensemblet 2018 kjente og kjære sanger fra «Grease»..

Fredag

Hvis du vil starte dagen med litt hjernetrim, arrangerer Dag Solheim og Bjørn Halstensen musikkquiz på Dampskipsbrygga fra klokken 13.

Klokken 17 bør du få med deg akrobatiske sprell og stup fra gangbrua i sentrum. Da arrangeres det nemlig konkurranse i dødsing, med påfølgende premieutdeling klokken 19.

På kvelden kan du få med deg Humle, Fjeldbæk, Eva Iselinn Erichsen og KoKos med venner i teltet på Dampskripsbrygga, fra klokken 19 og til midnatt.

Lørdag

Denne dagen er det klart for elveduell – midt i sentrum. Det hele starter med en korpsparade, før de ulike lagene skal måle krefter.

På kvelden spilles det opp til fest med tre ulike coverband, før Åges Danseband får æren av å avslutten dagen fra klokken 22.25 og til midnatt.

Søndag

Søndag byr på det mange forbinder med selve festivalen – pappbåtseilaset. Det seiler gjennom byen fra klokken 15.

På kvelden bør du få med deg Claudia Scott med band i teltet på Dampskipsbrygga fra klokken 21.

Parallelt med dette er det også markeder og tivoli gjennom hele festivalen – og selvfølgelig en hel rekke andre konserter og forestillinger som kan være verdt et besøk.

Mer fra Dagsavisen