Nyheter

Seeb introduserer seg selv med debut-EP

Hitmakerne i Seeb møter så mange artister at de har kalt debut-EP-en sin for «Nice To Meet You

– Tittelen er – foruten at en av sangene heter det – også en litt subtil henvisning til at vi møter veldig mye folk hele tiden, som synger på låter som vi gir ut. Alltid en ny artist en hver gang: Man møtes, jobber sammen, og drar videre. Det er en reise. Drømmen er å ha en større konsert hvor vi har med et knippe av artistene som har sunget på låtene våre, sier Simen Eriksrud i Seeb.

Han ler godt når han påpeker hvorfor det muligens forblir en drøm:

– Mange av dem har ganske høye honorarer!

Men nå har Seeb sørget for en mer realistisk mulighet, etter at trioen gikk i studio med Dagny. Singelen «Drink About»  ble sluppet sist fredag, som første forsmak fra EP-en «Nice to Meet You», i vente 20. april.

– Det er bra med et norsk samarbeid med Dagny, som vi har en god relasjon til. Det kan være spennende for oss, for om ting passer i sommer, kan vi kanskje gjøre ting sammen på noen festivaler, sier Niklas Strandbråten.

– Trøkk i

Valget falt på Dagny fordi de «trengte en artist med litt trøkk i», sier Eriksrud om «Drink About», låten som de gjorde sammen med en australsk låtskriver. Det var tredjemann i Seeb, Espen Berg, som foreslo det norske stjerneskuddet.

– Vi møttes i studio og jobbet videre på låten. Det satt som et skudd. sier Eriksrud til NTB, mens Dagny selv uttaler:

– Det var helt fantastisk å jobbe med Seeb-gutta i studioet deres i Oslo. Jeg digget låten første gang jeg hørte den, og siden jeg ikke har gjort noe særlig med features tidligere, var jeg ganske nervøs og spent når jeg skulle inn og synge låten i studio. Men vi hadde en herlig og avslappet kjemi fra første stund. Før dagen var over hadde vi en versjon som vi alle var skikkelig gira på.

– Saftig samling

Produsenttrioen hadde et sterkt 2017: Den samlede låtproduksjonen innbrakte dem en Spellemann nå i februar, i kategorien beste popgruppe – der de danket ut både Hajk, No. 4 og Marcus & Martinus. Hvorfor slippe EP i det som nærmest er proklamert som enkeltlåtenes tid?

– Vi har veldig mange låter vi er stolt av for tiden, og syntes det ville være fint å pakke det sammen i et lite minialbum, som en EP er, og gi dem ut samtidig – for fans og nye fans. Selv om Spotify er veldig låtdrevet, er det likevel rom for å gi ut en samling som folk kan gå inn og høre på, sier Eriksrud, som lover en «saftig samling låter». Fra Strandbråten heter det:

– Når du slipper singel i dag er det veldig drevet av at plateselskap og Spotify i forhold til strømming. Men når du slipper et så bredt spekter av låter, er det ikke sikkert alle streamer like mye, men fansen og de som virkelig liker musikken setter stor pris på det. Det ser vi også i sosiale medier.

Roligere år

Seeb er klare for blant annet Idyll Festivalen i Fredrikstad i juni og Hagefestivalen i Langesund i august. De skal også innom Sverige, ifølge Eriksrud.

– Vi ser frem til årets sommer, selv om den blir roligere. I fjor spilte vi stort sett alle de store festivalene i Norge, det blir nok et mer oppholdsår denne sesongen her – og så kommer vi sterkere tilbake igjen neste år.

Faktisk var det så travelt for Seeb at de ikke rakk å være til stede på Spellemannshowet for drøyt halvannen måned siden. Den kvelden varmet de opp for Kygo i London, noe som var avtalt lang tid i forveien.

– Vi har gjort mange låter for andre artister før, som er blitt nominert og som har vunnet. Da er det moro å være nominert selv – og faktisk få prisen, sier Eriksrud, mens Strandbråten skyter inn:

– Det var synd vi ikke kunne være der. Vi måtte bite i det sure eplet, som var jo Londons O2 Arena med 20.000 tilskuere. Vi har sagt alle tre nå at neste gang skal vi møte opp på Spellemann!

Bakgrunnen

Ikke verst for Eriksrud og Berg, som dro i gang eventyret de nå er ute på fordi de var lei av å produsere for andre.

Remikser «gjort for moro skyld» førte til Seebs remiks av Mike Posners «I Took A Pill in Ibiza» i 2015 – som ble nummer 4 på Billboards topp 100-liste og ble Grammy-nominert i sin originalform. Deretter rullet det videre, etter hvert med Niklas Strandbråten om bord som tredjemann.

Med suksess både med egne låter og remikser av artister som Coldplay, Ed Sheeran, David Guetta & Justin Bieber, Tove Lo, Shawn Mendes og Stargate har det samlet ført Seebs produksjoner frem til to milliarder strømminger på Spotify, ifølge Universal Music – som gir ut Seeb.

Mer fra Dagsavisen