Nyheter

Fantastisk med hytteferie på Hvaler

Helge Rekdal (58) og hans to barn Håkon (20) og Hedda (27) Rekdal, og samboeren Trine Trondsen (52) og hennes to barn Kristian (24) og Martine Soelberg Nilsen har hatt hytte på Granholmen på Hvaler siden 2014. Siden den gang har de feiret hver eneste påske på hytta på Hvaler.

Som mange andre familier bruker de påsken til diverse uteprosjekter, samt brettspill og kvalitetstid for familien på kveldstid. Ellers går de tur med hundene sine.

– Vi har en tradisjon hver påskeaften hvor vi inviterer gode hyttenaboer på lammelår-middag. Men i år er de ikke på hytta; de synes påsken kom litt for tidlig i år, sier Rekdal glisende. Rekdal og samboeren har også satt båten på vannet, og har fått noen turer på sjøen før sundet rett utenfor hytten ble islagt.

100 døgn på hytta

Rekdal og hans samboer har blitt så glad i livet på Hvaler at de er på hytta opp imot 100 døgn i året.

– Vi har blitt veldig glad i området, og ikke minst folkene. Jeg vil tørre å påstå at østfoldingene kan sammenlignes med nordlendingene. De snakker åpent og ærlig, og er ganske så utadvendte, roser Rekdal. De forteller at det er viktig for dem med en tidlig start på hyttesesongen hvert år.

– Min kone liker å komme tidlig i gang på hytta, så det er stas. Nå gleder vi oss til en ny sommersesong her ute på hytten, sier Rekdal, som snart setter kursen hjemover til Oslo med sin familie etter nok en vellykket hytteferie på Hvaler.

Mer fra Dagsavisen